Redakce (Kurzy.cz)
Volby  |  05.10.2021 13:58:46

Tipsport: Češi sázejí na volby. A vyznají se


Politická událost roku se blíží, Ostře sledované volby do Poslanecké sněmovny zasáhnou i kurzové sázení, jinak zcela orientované na sportovní zápasy.

ANO ve vedení, vydrží do cíle?

Zhruba čtvrtina všech sázek na parlamentní volby jde u Tipsportu na výhru ANO 2011, které je podle všech ukazatelů v kurzu 1,25:1 také favoritem voleb. Zhruba 7 % sázkařů si ale myslí, že naopak ANO ve finiši ztratí a nevyhraje volby – kurz 3,48:1. Otázka tedy spíš zní, kolik procent dosavadní vládní strana získá. „Nejvyšší kurz na výhru vládního hnutí ANO byl 26. května 2021, a to 4,25:1, důvodem bylo zcela jistě nezvládnuté covidové jaro. Zlom nastal v průběhu léta. V té době se přízeň hnutí vrátila k původním hodnotám. Cyklistickou terminologií: ANO se dostalo do úniku, má velký náskok. Na druhou stranu, i takový únik občas bývá dostižen,“ přemítá vedoucí bookmakerů Tipsportu a expert na politické sázky Pavol Boško.

 

Vítěz voleb

 

ANO 2011                             1,25:1

Spolu                                      4,60:1

Piráti+STAN                             11:1

SPD                                          250:1

KSČM                                    1200:1

ČSSD                         1300:1

Přísaha                                  1500:1

TSS                             1600:1

Volný blok                           2000:1

Zelení                                    2100:1

Švýcarská demokracie       3000:1

 

Kdo bude 31.12. 2021 premiéremdůvěrou?

 

Andrej Babiš 4,5:1

Petr Fiala                   5,5:1

Ivan Bartoš                12:1

 

 




 

Zájem o politické sázky roste

Volby mají mezi sázkaři Tipsportu tradičně mimořádný ohlas. „Zájem o politické sázky neuvěřitelně roste. Poslední prezidentské volby v USA byly v tomto ohledu absolutně top, přijali jsme sázky za 140 milionů korun. Velký zájem očekáváme také u voleb do Poslanecké sněmovny. Jde o téma, které ve společnosti rezonuje. Každý situaci nějak vidí, odhaduje ji. Proto jsou tyto sázky atraktivní i pro nové klienty, kteří by si třeba na sport nevsadili,“ říká Pavol Boško. Na poslední volby do PS přijal Tipsport sázky za 56 milionů korun. Jak naznačuje číslo aktuálních náběrů 40 milionů, tuto hranici česká sázková jednička letos pravděpodobně překoná.

 

Tradiční strany mimo hru?

Letošní volby jsou specifické v tom, že některým tradičním stranám hrozí konec ve Sněmovně. Tomu se u sázkařů vzpírají komunisté – třetí nejsázenější příležitostí, co do počtu tiketů, je volební zisk KSČM přesahující 5 %. Naopak tradiční ČSSD, o které se také hodně mluví v souvislosti s překročením pětiprocentní hranice, podle sázkařů zůstane před branami dolní parlamentní komory. A zajímavostí určitě je opravdu velký zájem o sázky na Volný blok. Sázkaři tipují, že překoná hranici hlasů potřebnou pro vstup do sněmovny – 5 % a více v kurzu 9:1.

 

Sněmovní jistoty: obě koalice a SPD

Mezi nejsázenější příležitosti se řadí i volební zisk SPD – více než 10 %. Umístění do 3. místa pro Spolu a Piráty+STAN vidí bookmakeři jako téměř jistotu s minimálním kurzem pro obě uskupení 1,01:1. Vlastně je v této sázce ukryto jen 1 % pochybností, že se tak nestane. Hodně se rovněž diskutuje, kolik stran se do Sněmovny nakonec podívá. Nejpravděpodobnější jsou varianty pět a více stran – kurz 1,18:1 – a sázka na méně než sedm stran v kurzu 1,06:1. „ANO, Spolu, Piráti+STAN a SPD jsou jistota, a doplní je zřejmě dvě menší strany. Které to budou, to je skutečně otázka pro sázkaře politology,“ předvídá Boško.  

 

Kuriózní sázky

Jeden ze sázkařů Tipsportu na Slovensku, kde mohou lidé na české volby rovněž sázet, dal na svůj tiket celkovou výhru SPD ve volbách v kurzu 200:1 s vkladem 1500 eur. “Pokud by se Okamurova partaj skutečně stala vítězem voleb, vypláceli bychom tomuto klientovi téměř 8 milionů korun,“ vypichuje sázkařské „perličky“ letošních voleb Pavol Boško. V České republice je u Tipsportu nejvyšší vsazenou částku 650 tisíc korun na tutovku, umístění do 3. místa pro Spolu a Piráti+STAN v celkovém kurzu 1,02:1.

 

Tvorba politických kurzů a nabídka
Při stanovení kurzů vychází bookmaker z mnoha zdrojů. Důležitým faktorem jsou samozřejmě předvolební průzkumy, které ukazují, zda jsou odhady expertů a modely vývoje přesné, zda správně identifikují trendy.
„Pochopitelně se snažíme zachytit veškeré informace z médií. Jedna velká kauza může úplně změnit situaci. Sledujeme televizní debaty s účastí lídrů politických stran, sociální sítě, vyjádření politiků, reakce lidí a vůbec náladu ve společnosti,“ přibližuje práci tvůrců volebních kurzů hlavní bookmaker Tipsportu. Vsadit si lidé mohou nejen na to, kdo volby vyhraje, ale také například na počet hlasů pro vybrané strany/koalice nebo na volební účast. Kurzová nabídka se každým dnem rozšiřuje. Nechybějí ani sázky na (ne)umístění do 2. nebo 3. místa a podobně. Zajímavou možností k sázce jsou duely volebních subjektů, kdo získá víc hlasů a kdo zvítězí v jednotlivých krajích.

 


Václav Sochor I vedoucí oddělení komunikace

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688