sanep.cz (SANEP)
Volby  |  01.10.2021 12:48:58

Koncem září by vyhrálo volby hnutí ANO, do sněmovny by se dostala i nynější druhá vládní strana ČSSD - Volební preference - 2021



Koncem září by vyhrálo volby hnutí ANO,
do sněmovny by se dostala i nynější druhá vládní strana ČSSD

Ještě týden zbývá do doby konání letošních říjnových řádných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Jak vyplývá z aktuálního měření společnosti SANEP, volby by nyní vyhrálo vládní hnutí ANO premiéra Andreje Babiše se ziskem 26,1 %, což představuje oproti počátku září tohoto roku nárůst o 0,4 procentního bodu. Je zřejmé, že se hnutí ANO podařilo mobilizovat své příznivce jasnou a srozumitelnou kampaní.

Na druhém místě by pak skončilo koaliční uskupení SPOLU (ODS/TOP 09/KDU-ČSL), a to se ziskem 20,7 procentních bodů. V aktuálním průzkumu si tak toto koaliční uskupení oproti počátku tohoto měsíce polepšilo o necelý jeden procentní bod (0,7 %). Koaličnímu uskupení SPOLU se daří porážet vítězné hnutí ANO prozatím hned ve třech krajích, a to v kraji Jihočeském, Středočeském a v Praze.

Koaliční uskupení PIRÁTI/STAN by nyní skončilo na třetím místě, a to se ziskem 18,3 %. Uskupení PIRÁTI/STAN si oproti počátku září polepšilo o půl procentního bodu.

Očekávaný duel „Babiš vs. Bartoš“ v Ústeckém kraji se v současnou chvíli vyvíjí o poznání lépe pro předsedu ANO a současného premiéra Andreje Babiše. Koncem září by totiž v Ústeckém kraji vyhrálo hnutí ANO nad uskupením PIRÁTI/STAN takřka o patnáct procentních bodů.

Na čtvrtém místě by koncem září skončila SPD pod vedením Tomia Okamury se ziskem 10,2 procentních bodů. Je zřejmé, že SPD má pevné a stálé voličské jádro, které oceňuje konzistenci a srozumitelnost politiky SPD.

Na pátém místě by v aktuálním měření společnosti SANEP skončila ČSSD se ziskem 6,1 procentních bodů, čímž si oproti počátku tohoto měsíce polepšila o 0,2 procentního bodu. Nárůst preferencí může souviset s dobře zvládnutou horkou částí kampaně, ve které se sociálním demokratům daří být více viditelnými a pro voliče srozumitelnými.

Na hraně volitelnosti, avšak stále ještě se vstupenkou do Sněmovny, by se ocitla KSČM, a to s aktuálním ziskem pěti procentních bodů.

Žádný jiný politický subjekt by se do Sněmovny PČR nedostal.

Hranici nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky by v současnou chvíli nepřekročilo hnutí Přísaha (4,0%), Aliance pro budoucnost (3,1%), koaliční uskupení Trikolóra/Svobodní/Soukromníci (2,6%), stejně tak jako hnutí Volný blok (2,5%) a Strana zelených (1,0%).

Výsledky šetření společnosti SANEP představují aktuální teoretické volební zisky utvořených koaličních bloků politických stran a hnutí, ostatních stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně a dále stran a hnutí, které v šetření dosáhly nebo překročily v září letošního roku 2 procentní hranici:





Souboje lídrů ve vybraných krajích

Společnost SANEP přináší pohled na „souboje lídrů“ ve vybraných krajích. Mezi sledované a vybrané „lídry“ zařadila společnost SANEP lídry politických subjektů (tedy stran i koaličních ukupení pro říjnové volby do Sněmovny 2021), kteří mají v současnou chvíli coby předsedové volených stran či hnutí zastoupení ve stávající Sněmovně PČR (pozn.: strany či hnutí zvolené do Sněmovny v r. 2017. Jedná se tedy o „lídry“ (resp. předsedy) ANO, SPOLU (resp. ODS), Piráti/STAN , SPD, ČSSD a KSČM).









  • Výše uvedený exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 23. – 30. září 2021 na vybrané skupině v souhrnu 1.897 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18+ let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 15.134 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu.
  • Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-1,5%.
  • Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou.
  • Veškeré uvedené výsledky a modely jsou platné pouze v daný okamžik sběru dat.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688