mzv.cz (MZv ČR)
Export  |  27.09.2021 19:24:00

Český letecký průmysl se představil na mexickém leteckém veletrhu FAMEX 2021

Český letecký průmysl se představil na mexickém leteckém veletrhu FAMEX 2021

27.09.2021 / 18:13 | Aktualizováno: 27.09.2021 / 19:24

Ve dnech 22. - 25. září 2021 se na vojenské letecké základně Santa Lucía v Mexiku uskutečnil již čtvrtý mezinárodní letecký veletrh FAMEX 2021 (Féria Aerospacial México). Na letošním ročníku se představilo osm českých firem: CSG Aerospace, CS Soft, Defense Export, Eldis Pardubice, Excalibur International, Retia, VRgineers a ZLIN Aircraft. Zastupitelský úřad ČR v Mexiku a zahraniční kancelář agentury CzechTrade v Mexiku uspořádali na rozlehlém českém stánku propagační akci za přítomnosti velvyslance, zástupce velitele mexických vzdušných sil, prezidenta FAMEX, vedení řízení letového provozu, vedení mexické vesmírné agentury a dalších vysokých představitelů mexické armády a námořnictva.

Od roku 2015 se nedaleko hlavního města Mexika koná každé dva roky mezinárodní letecký veletrh FAMEX organizovaný mexickým Ministerstvem obrany. Letošní ročník, původně plánovaný do města Querétaro, se na poslední chvíli přesunul zpět na svoji tradiční základnu. Veletrh patří spolu s chilským veletrhem FIDAE k největším v Latinské Americe. FAMEX se zaměřuje na civilní a vojenské letectví, kosmický průmysl a bezpečnostní a obranný sektor. Minulého ročníku FAMEX 2019 se účastnilo více jak 600 vystavovatelů z více jak 40 zemí světa, a navštívilo jej přes 250 tisíc návštěvníků. Letošní čtvrtý ročník se uskutečnil ve dnech 22. – 25. září 2021 na letecké základně Santa Lucía (Estado de México). Úvodního ceremoniálu se zúčastnil mexický prezident a představitelé federálních i místních vlád, zahraniční velitelé vzdušných sil a řada dalších představitelů cizích států. Na volné ploše, v 5 pavilonech a přibližně 250 stáncích se představilo 317 firem z desítek zemí světa. I přes covidové restrikce se letecký veletrh může chlubit hojnou účastí.

Letošního ročníku se zúčastnilo osm českých firem CSG Aerospace, CS Soft, Defense Export, Eldis Pardubice, Excalibur International, Retia a ZLIN Aircraft. Zastupitelský úřad ČR v Mexiku a zahraniční kancelář agentury CzechTrade v Mexiku uspořádaly na rozlehlém českém stánku propagační akci za přítomnosti velvyslance, zástupce velitele mexických vzdušných sil, prezidenta FAMEX, vedení řízení letového provozu, vedení mexické vesmírné agentury a dalších vysokých představitelů mexické armády a námořnictva.

Letecký průmysl v Mexiku patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícím oborům. Za posledních 10 let vykázal letecký průmysl v Mexiku rekordní růst 152 % a vývozy leteckého průmyslu každoročně rostou zhruba o 11 %. Většina dnešní mexické výroby se zaměřuje na produkci leteckých dílů a menších celků, které jsou pak vyváženy k montáži zejména do USA (přes 80 % exportu), Kanady i EU. Mexiko tak hraje důležitou roli v dodavatelských řetězcích nadnárodních gigantů a přispívá k výrobě letadel světových značek. Mexiko sice v dlouhodobém horizontu aspiruje na vlastní výrobu velkých letadel, aktuálně je ale stále dováží ze zahraničí.

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021

FAMEX 2021


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688