mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  27.09.2021 19:14:00

Evropský den jazyků v Athénách

Evropský den jazyků v Athénách

20.09.2021 / 14:57 | Aktualizováno: 27.09.2021 / 19:14

Dne 25. září 2021 se v Královských zahradách v centru Athén uskutečnil 9. ročník Evropského dne jazyků za bohaté účasti publika.

Již 9. rokem vzdělávací a kulturní instituce a velvyslanectví 14 členských zemí sítě EUNIC Athény ve spolupráci se Zastoupením EU v Aténách, IKY (Institut udělování státních stipendií), organizací Athens Culture Net a Technopolis města Athén a Centra pro integraci přistěhovalců města Athén, proběhla oslava Evropského dne jazyků. V příjemné a odlehčené atmosféře Národního parku v centru Athén si velké množství návštěvníků prohlédlo stánek České republiky s materiály v českém jazyce, který připravilo velvyslanectví ve spolupráci s Českou asociací v Řecku, a mladší účastníci si vyslechli živé vyprávění pohádky „Zlatá kachna“.

Stánek Velvyslanectví České republiky a České asociace v Řecku (zleva Anthi Zerva za velvyslanectví a Lenka Kanellia za Českou asociaci)

Stánek Velvyslanectví České republiky a České asociace v Řecku (zleva Anthi Zerva za velvyslanectví a Lenka Kanellia za Českou asociaci)

Český stánek se těšil pozornosti návštěvníků.

Český stánek se těšil pozornosti návštěvníků.

Dále se děti zúčastnily vzdělávacích workshopů na téma životní prostředí, malovat obrázky o přírodě nebo odpovídat na různé znalostní kvízy ohledně evropských zemí a jazyků a získat milé upomínkové předměty.

Malovalo se a psalo o přírodě.

Malovalo se a psalo o přírodě.

Oslava Evropského dne jazyků byla založena v roce 2001 a jejím cílem je podpora a podněcování jazykové rozmanitosti v Evropě, rozvoj jazykových dovedností evropských občanů a zároveň jejich plně demokratické začlenění do Evropy při zachování multikulturní specifičnosti.

Organizátoři:

British Council, Služba spolupráce a vzdělávací aktivity Francouzského velvyslanectví – Francouzský Institut Řecka, Goethe-Institut v Athénách, ÖSD-Institut Griechenland, Švédský institut v Aténách, Velvyslanectví Švédska, Spolek švédského jazyka, Velvyslanectví Rakouska v Athénách, Velvyslanectví Polské republiky v Athénách, Velvyslanectví České republiky v Athénách, Česká asociace v Řecku, Velvyslanectví Norska v Řecku, Italský vzdělávací institut v Athénách – Vzdělávací kancelář Velvyslanectví Itálie v Athénách, Kyperský dům ve spolupráci se Zastoupením Ministerstva turismu Kyperské republiky, Evropská kancelář Kyprerské republiky a EU DIRECT, Nicosia University of Cyprus, Institut Cervantes v Athénách, Zastoupení Evropské komise v Řecku, Překladatelská sekce Evropské komise, MZV Řecka, Hellenic Foundation for Culture, Velvyslanectví Gruzie, Velvyslanectví Rumunska a Rumunský kulturní institut, IKY (Institut udělování státních stipendií) Národní jednotka koordinace Erasmus + oddělení vzdělání a kvalifikace, Jazykové centrum Národní a Kapodistriovy univerzity v Athénách, Průmyslové muzeum plynu Technopolis v Athénách a Centrum podpory přistěhovalců Magistrátu města Athény.

Koordinátor akce: British Council


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

24.09.2021Evropský den jazyků – příležitost poznat nový jazyk ec.europa.eu (Evropská komise)
14.09.2017Evropský den jazyků ve Slůněti Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )
31.08.2017Evropský den jazyků Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688