Cyrrus (Cyrrus)
Makroekonomika  |  27.09.2021 12:34:28

Kybernetická bezpečnost v pandemické krizi

 

Kybernetická bezpečnost byla v minulosti spojována především se zabezpečením armády a strategických podniků. V posledních letech se ale s likvidačním útokem na firemní sítě a data setkaly tisíce společností. Současná pandemická krize ukázala, že závislost celé naší společnosti na informačních a výpočetních technologiích je v podstatě bezpodmínečná. Jako u každého rizika je nejdůležitější prevence a největší riziko přichází zevnitř firmy, skrze nedostatečně proškolené či vybavené zaměstnance. Většina zaměstnanců ale stále považuje bezpečnost všech dat a jejich přenosu za úkol pro IT oddělení. Počítačoví experti sice mohou řešit technické otázky, ale procesní a organizační části musí být úkolem nejvyššího managementu. Zabezpečení jednotlivých částí podnikového IT nikdy nemůže být dostatečné. Ideální stav je, když všechna řešení spolupracují a vytvářejí jednotnou konstrukci, která pokryje celou síť.

Jednou ze společností, která se velmi aktivně zabývá kybernetickou bezpečností je americká nadnárodní firma Fortinet. Společnost Fortinet poskytuje nejširší řadu bezpečnostních technologií jako je zabezpečení sítě firewall, VPN, antivirus, prevenci narušení (IPS), antispam a další. Síťové zabezpečení chrání před širokou škálou hrozeb jako jsou počítačové viry, červy nebo nevhodný obsah. Byznys společnosti se soustředí do pěti hlavních oblastí, kterými jsou FortiGate – zabezpečení sítě, Infrastructure Security Fabric platforma, Dynamic Cloud Security, který umožňuje bezpečné připojení ke cloudovým službám od různých poskytovatelů, ochranu koncové bodu, IoT a FortiGuard, což jsou bezpečnostní operace řízené umělou inteligencí. Fortinet umožňuje, aby o sobě jednotlivé nástroje věděly a fungovaly jako celek i když jsou od různých dodavatelů. Nabízí bezpečnostní řešení pro sítě, koncové body, aplikace, datová centra i cloudy. Výjimečný je v přístupu, který vzájemně spolupracuje a dovoluje fungovat jako integrovaná bezpečnostní architektura. FortiAuthenticator poskytuje centralizované autentifikační služby pro Fortinet Security Fabric včetně služeb jednotného přihlášení, správy certifikátů a správy hostů. FortiToken dále potvrzuje identitu uživatelů přidáním druhého faktoru do procesu autentifikace prostřednictvím tokenů založených na fyzických a mobilních aplikacích. FortiToken Cloud nabízí bezpečnou správu cloudu dvou faktorové autentifikace pro prostředí FortiGate od zabezpečení až po zrušení. FortiAuthenticator nabízí možnost veřejného cloudu BYOL (přineste si vlastní licenci) prostřednictvím AWS Marketplace a Azure Marketplace. 

Hlavním cílem společnosti Fortinet je poskytovat širokou integrovanou a vysoce výkonnou bezpečnost v celé IT infrastruktuře. Fortinet poskytuje vysoce hodnocené zabezpečení sítě a obsahu, stejně jako produkty s bezpečným přístupem, které sdílejí inteligenci a spolupracují na vytvoření kooperativní Fabric. Security Fabric kombinuje bezpečnostní procesory, intuitivní operační systém a aplikované ochrany před hrozbami, které poskytují osvědčenou bezpečnost, výjimečný výkon, lepší viditelnost a kontrolu. FortiGate Enterprise Firewall je k dispozici v široké škále variant a výkonů, které se hodí pro jakékoliv prostředí a poskytují širokou škálu bezpečnostních a síťových funkcí nové generace. Kybernetická bezpečnost stále nabírá na důležitosti a právě firmy, jako je Fortinet, přináší veliký posun v této oblasti. 


Petr Pelc, ekonom CYRRUS

Společnost CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry a jednou z největších investičních společností v České republice. Mimo investičních služeb na míru každému investorovi nabízí CYRRUS i korporátní služby jako firemní poradenství, management emise dluhopisů vaší firmy, služby depozitáře fondů kvalifikovaných investorů nebo realizaci měnových konverzí a zahraničních plateb za výhodných podmínek.
V roce 2020 společnost oslavila výročí 25 let svého působení na kapitálových trzích.

Více informaci na: www.cyrrus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688