Pojízdné prodejny Regionálních potravin: to nejchutnější z regionů, co naše země nabízí

Ocenění Regionální potravina můžou získat producenti do 250 zaměstnanců Ochutnat to nejlepší, co naše krásná země nabízí je možné do poloviny listopadu díky projektu Pojízdné prodejny Regionálních potravin. Speciálně upravená dodávka zásobená těmi nejkvalitnějšími dobrotami postupně zavítá do Jihomoravského, Olomouckého a Karlovarského kraje.   

Nejdříve vyrazila za zákazníky na Vyškovské trhy. Pokračovala do Znojma na festival Dej si FOOD, kde zaznamenala velký ohlas. Stánek na kolečkách za tři dny navštívilo 550 milovníků dobrého jídla. Na výběr bylo až 70 výrobků oceněných značkou Regionální potravina. Největší zájem byl o masné výrobky, které tvořily téměř polovinu ze všech uskutečněných nákupů. Následovaly je mléčné výrobky. „Projekt Pojízdné prodejny Regionálních potravin navazuje na pilotní koncept z loňského roku. Během dvou týdnů objela prodejna 50 lokací ve Středočeském kraji a na Vysočině. Věřím, že v tomto roce na tento úspěch navážeme,“ uvedla Kateřina Ratajová, ředitelka Odboru administrace podpory kvalitních potravin Státního zemědělského intervenčního fondu, který značku Regionální potravina administruje.

V následujících třech týdnech čekají na Pojízdnou prodejnu se zelenomodrým logem a mottem „Nakupujte srdcem“ další moravská města, například Zábřeh na Moravě, Olomouc, Kyjov či Židlochovice. Zaměří se opět na farmářské trhy, foodfestivalové akce, jarmarky či dožínky. 

Logo Regionální potraviny má v současné době více než 400 výrobků z 13 krajů České republiky. Od roku 2010 ji Ministerstvo zemědělství uděluje jen těm nejkvalitnějším výrobkům, které mají vazbu na svůj kraj a jsou vyrobeny nejméně ze 70 % z místních surovin. To zaručuje jejich výjimečnou chuť a čerstvost.

Průběžně aktualizovaný seznam měst, které pojízdná prodejna navštíví, je možné nalézt na webu regionalnipotravina.cz v sekci Akce.


Oddělení tiskové SZIF



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky