cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  23.09.2021 18:36:18

Bývalý vedoucí Goldman Sachs vysvětluje, proč Bitcoin a krypto zvítězí nad regulacemi SECu

Bitcoin a kryptoprůmysl se nachází v centru bouře. První kryptoměna podle tržní kapitalizace přitahuje pozornost regulačních orgánů a politiků, protože do krypto prostoru naskakuje stále více lidí.

To vedlo k mírnému tlaku mezi největšími regulátory trhu v USA, Komisí pro cenné papíry a burzu (SEC) a Komisí pro obchodování s komoditními futures (CFTC). Předseda SECu Gary Gensler chce převzít více pravomocí kvůli regulaci krypto trhu.

Mírné regulace jsou cestou k inovacím

Bývalý vedoucí pracovník banky Goldman Sachs Raoul Pal komentoval nedávný projev Genslera, rovněž bývalého zaměstnance tohoto bankovního giganta. Pal věří, že předseda SECu „předkládá nejhorší případ“, aby se pokusil klasifikovat většinu kryptoměn jako cenné papíry a regulovat je.

Momentálně mají v USA pouze Bitcoin a Ethereum jasnou klasifikaci jako komodity, ale i ta byla pod Genslerovým vedením zpochybněna. V tomto smyslu Pal porovnal současnou situaci kryptoměn s počátky internetu.

Bývalý manažer Goldman Sachs řekl, že v té době se úřady pokusily zavést pravidla a zákony, aby získaly větší kontrolu nad rozvíjejícím se sektorem. Časem selhaly a následně umožnily inovacím vytvořit pro USA jednu z nejdůležitějších událostí na finančních trzích. Pal řekl:

"Toto rozhodnutí vedlo k tvorbě bilionů dolarů nového kapitálu a největšímu přílivu investic do USA v historii. Inovace, která byla zaseta díky citlivému přístupu regulací k internetu, změnila svět a učinila USA lídrem."

Bývalý manažeř Goldman Sachs tedy tvrdil, že budoucí regulace Bitcoinu a kryptoměn bude „mnohem mírnější než dnes“. Kryptoprůmysl je jedním z nejrychleji rostoucích na světě a dosahuje historicky nejvyšší tržní kapitalizace kolem $2 bilionů.

Proč by SEC mohla změnit pravidla, která by upřednostňovala Bitcoin a kryptoměny

Pokud předseda SECu a politici v USA uplatní těžší dohled nad krypto trhem, společnosti, které se spoléhají na Bitcoin a digitální aktiva pro svůj provoz, by se mohly ze země přesunout jinam. Takový krok by mohl vést k odlivu kapitálu stejně velkému nebo dokonce většímu, než když se objevil internet.

Pal také zdůraznil, že průmysl nabývá na politické moci. V roce 2021 tento prostor přitáhnul mnoho bývalých veřejných zaměstnanců, kteří zaujmuli pozice na kryptoburzách a dalších společnostech v tomto odvětví.

Regulátoři a političtí činitelé by díky takovým nově získaným znalostem mohli vytvořit nový regulační rámec, který sníží náklady na jeho uskutečnění, bude efektivnější a spravedlivější pro lidi, kteří chtějí vstoupit na kryptotrh. Pal řekl:

"(...) to také znamená, že, upřímně řečeno, směšná pravidla kolem Akreditovaných investorů nebo prodeje cenných papírů se MUSÍ změnit, aby odpovídala modernímu světu, nikoli světu 30. let minulého století. Je prostě neomluvitelné dovolit bohatým lidem bohatnout a postihovat chudší lidi, kteří nemají akreditaci."

Na podporu svých argumentů Pal řekl, že současný politický kontext velmi ztěžuje regulačním orgánům zabránění lidem v investování do Bitcoinu a kryptoměn. O všem se však rozhodne v příštích 3 až 5 letech.

V tomto výhledovém období budou země s mírnějším a přátelským přístupem k Bitcoinu a kryptoměnám největšími vítězi. Předseda SECu by mohl využívat taktiku „klasického vyjednávání“ tím, že zahájí svůj mandát tvrdým přístupem kvůli pozdějším „kompromisům“, dodal Pal.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

24.09. 15:33  proč omyl... (Ježíšek..)
24.09. 11:12  omyl (AjRep)
24.09. 08:57  omyl (Dotaz)
23.09. 20:22  omyl (BTC only)
23.09. 20:20  Omyl (Kryptobaron)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688