Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  23.09.2021 09:28:19

Ranní přehled: PX nakonec středu uzavřel téměř beze změny

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,294 bodů (+0.0% d/d); objem: 582 mil.

Středeční úvodní uklidnění a návrat do akciových pozic byl v závěru obchodního dne vystřídán omezením rizika, a tak index PX nakonec uzavřel téměř beze změny na 1294,4 bodech (+0,02 % d/d).

Důvodem bylo především nevyrovnané obchodování na finančních institucích. Erste Group (908 , +1,0 % d/d) nejvíce pomáhala indexu směrem vzhůru. V závěsu jí pomáhala Komerční banka (852 , +0,2 %). Naopak Moneta (88,4 , -0,6 %) a VIG (618 , -0,3 %) se zasloužily vedle Avastu (168,5 , -0,8 %) o konečný vyrovnaný závěr celého indexu. Pokračující nákupní zájem přetrvával i na CZG (478 , +1,1 %), kde investoři očekávají relativně pozitivní vyznění výsledků (29. 9.).

USA - Dow Jones: 34,258 (+1.0%); S&P500: 4,396 (+1.0%); Nasdaq: 14,897 (+1.0%)

Hlavní téma dne bylo zasedání Fedu a jeho další směřování poté, co se uvolnila situace kolem dluhu čínského Evergrande, které slíbilo čtvrteční splátku úroků. Akcie začaly den pozitivně naladěné a po ohlášení Fedu ponechat sazby na nule se trhy zaměřily na projekci vývoje sazeb v následujících letech a stahování likvidity z trhu. Očekávání na sazby se zvedla na rok 2022 v mediánu na 0,25 % a „utahování“ si většina členů Fedu představuje jako postupné. To by mělo podle Powella začít brzy, zřejmě v listopadu.

Z rostoucích akcií exceloval sektor energií a těžařů, např. OXY + 5,2 %, COP +5,94 %, DVN +6,84 %, když se ropa vrátila k růstu. Akcie Facebooku zareagovaly významným (až -4,6%) propadem na varování Applu, že nové restrikce na sběr reklamních dat na jejích zařízeních mnohou poškodit významněji výsledky třetích stran v dalším kvartále. Facebook zároveň mění svého ředitele technologického vývoje.

Komentář k devizovému trhu

Vývoj u středoevropských měn byl ve středu opět rozdílný. Koruna k euru postupně posilovala, z úrovně 25,42 se posunula zpět na 25,37 CZK/EUR. Korunu na vyšší úrovně tlačí poslední komentáře ČNB o utahování měnové politiky. Polský zloty zůstal beze změny, naopak maďarský forint (-0,7 % d/d) oslabil na 7týdenní minimum 355 HUF/EURZklamáním pro trh bylo v úterý nižší zvyšování sazeb maďarskou centrální bankou

 Eurodolarový trh před zasedáním Fedu byl relativně klidný a držel se poblíž 1,173 USD/EUR. Následně koruna k dolaru i přes výkyvy posílila téměř o 10 haléřů na 21,6 CZK/USD

Kalendář – významné události

10:00 –Eurozóna: indexy nákupních manažerů v průmyslu a ve službách (září)
13:00 – Británie: rozhodnutí BoE
14:30 – USA: týdenní data z trhu práce
po trhu – Nike: výsledky za 1Q/22


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch úspěšných, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty. Na majetek se díváme komplexně. Nabízíme služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby našich klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská Poštová banka.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688