army.cz (MO ČR)
Armáda  |  22.09.2021 21:22:25

Ministerstvo obrany opět nabízí nepotřebné nemovitosti, koupit můžete i řopík na jihomoravské vinici

Ministerstvo obrany nabízí celkem 23 nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou dosahující v souhrnu 1,3 milionů korun. Nabídka i tentokráte zahrnuje velmi žádané objekty bývalého pohraničního opevnění. Jedná se 17 menších řopíků, z nichž devět je na prodej zcela poprvé.

Úplné znění inzerátu je zveřejněno v aktuální nabídce na webových stránkách onnm.army.cz a centralniadresa.cz. Nabídka je k dispozici na stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových nabidkamajetku.cz. Informace o zveřejnění inzerátu je pak dostupná na realitních portálech Sreality a HyperReality a na úředních deskách měst a obcí, kam jednotlivé nemovitosti spádově přísluší.

Pozemky na prodej

Ministerstvo obrany nabízí šest pozemků s různou výměrou. Nejzajímavější nabídku představují dva pozemky na Prachaticku, z nichž jeden s více než 3,5 tisícimetrovou plošnou výměrou se nachází asi 500 m jižně od vodní nádrže Husinec u obce Oseky.

Nabízená opevnění

Ze 17 nabízených lehkých objektů bývalého pohraničního opevnění, tzv. řopíků, se dva nachází na Žatecku jihovýchodně od Podbořan u obce Očihov. Na Moravě jsou k prodeji tři objekty u obce Sedlec u Mikulova, konkrétně na území vymezeném trojúhelníkem Mikulov - Lednice - Valtice. Všech pět uvedených opevnění se nachází na vlastních pozemcích.

Ostatní nabízené řopíky jsou ve Slezsku. Tři se nachází u Adolfovic u Jeseníku a tři u Zlatník u Opavy. Dalších šest řopíků je u obce Sádek také v blízkosti Opavy. Uvedená opevnění na území Slezska se nachází na cizích pozemcích, jejichž vlastníci mají k objektům předkupní právo, ale o převod objektu do jejich vlastnictví zájem neprojevili.

Plánovaný termín zveřejnění letos již poslední nabídky nemovitostí je 2. listopadu 2021. Internetové stránky onnm.army.cz obsahují uvedené i další nemovitosti, jejich fotografie a koncepty kupních smluv. Na stránkách lze nalézt podrobné informace o všech nabízených objektech, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek a povinný formulář Prohlášení zájemce o koupi.

Pro zájemce o pohraniční opevnění je na uvedených stránkách zveřejněn aktualizovaný dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí těchto objektů.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688