V rámci Desingbloku své brány otevírá holešovický Design Port

Postaráme se také o vaše chuťové pohárky

Štěstí – takové je téma letošního Designbloku a právě o něj se s vámi chceme podělit. A protože štěstí má mnoho podob a mnoho forem, rozhodli jsme se vám v prostoru holešovického Design Portu nabídnout jedinečnou atmosféru, která bude lahodit vašemu tělu i duši. Štěstí u nás můžete objevit v jídle, šperku, módě, dobrém pití nebo v setkání se zajímavými osobnostmi.

Hlavní prostor expozice je výjimečný v tom, že se věnuje hned několika designérům, kteří spojili své síly dohromady a vytvořili společnou instalaci. Do netradičního počinu se zapojil držitel ceny Czech Grand Design Jakub Pollág se svojí značkou Zeitgeist.limited, konceptuální sklář a designér Lukáš Novák a nábytkoví a interiéroví návrháři spolupracující se značkou Cappellini Cyril Dunděra a Matěj Jánský. To vše v doprovodu Javoriny - slovenského výrobce prémiového nábytku z dubového masivu.

Kromě hlavní designérské instalace vaše smysly povznesou designové šperky Antipearle z precizně vybíraných ušlechtilých kovů a kvalitních pravých perel, či tatérka Bára Cielecká alias Duhovka, která bude pomocí metody handpoke zdobit těla zájemců z řady návštěvníků krásnými obrazy. Představí se také významný ilustrátor současné scény Michal Bačák či pražská DSC Gallery se zajímavými projekty ve spolupráci s talentovanými umělci všech věkových kategorií.

Postaráme se také o vaše chuťové pohárky, zakoupit budete moci vynikající speciality od Davida Kateřiňáka alias Kudra, který nabral své zkušenosti působením v restauracích oceněných michelinskou hvězdou, nebo pochoutky od Chili Ta Thuy, která se věnuje naplno gastronomii po účasti v MasterChef Česko 2020 a čerpá při přípravě pokrmů z vietnamských kořenů a české kultury.

Ve všechny výstavní dny bude možné ochutnat lahodné víno z českého vinařství Obelisk, které je s českou tvorbou velmi úzce spjato – návrh budovy vinařství ve Valticích vznikl v architektonickém ateliéru manželů Bainarových a celý grafický vizuál společnosti se pak zrodil v předním českém grafickém studiu – Studiu Najbrt.

V holešovickém Design Portu v rámci Designbloku proběhne také řada zajímavých přednášek a diskusí s výraznými osobnostmi. Svou přítomností vás potěší Lukáš Hejlík s přednáškou o hledání štěstí napříč gastronomií, fotograf Tomáš Třeštík nebo Olga Trčková z DSC Gallery. Chybět nebude také panelová diskuse s designéry na téma „Je smysluplné dělat design v Česku a na Slovensku?“. Diskutovat budou aktéři hlavní společné instalace, ke kterým se přidá přední česká designérka Lucie Koldová. Přednášky i diskuse bude možné díky společnosti Samsung sledovat i na instagramovém a facebookovém streamu. Sledujte náš aktuální program na www.designport.cz a nenechte si ujít jedinečný zážitek. Přijďte s námi zažít štěstí naživo do holešovického Design Portu – od 6. 10. do 10. 10. 2021.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy