olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  14.09.2021 00:00:00

Olomouc spouští program „aktivní město“ s příspěvky na sport a volný čas dětí

Olomouc spouští program „aktivní město“ s příspěvky na sport a volný čas dětí

14. září 2021 (út)

Dítě do osmnácti let s trvalým bydlištěm v Olomouci. To je vše, co je potřeba k čerpání nových příspěvků na podporu sportu a aktivního trávení volného času dětí. Statutární město Olomouc spouští nový program Aktivní město, ve kterém mohou občané Olomouce žádat o dvousetkorunové vouchery na každé ze svých dětí. Na projekt město vyčlenilo jeden milion korun.

Až do 27. prosince (nebo do vyčerpání rozpočtu) je možné registrovat své děti na www.aktivnimesto.cz a požádat o poukázku v hodnotě 200 korun. Tou potom lze uhradit jednorázový vstup, nákup permanentky nebo zapůjčení pomůcek či vybavení v jednom z následujících zařízení:

Vše, jak registrace, tak ověřování, probíhá on-line. Výsledkem je elektronický voucher – poukázka ve formátu PDF obsahující QR kód, která rodiči přijde na mail. Tu pak může přinést vytištěnou nebo v mobilu a uplatnit ji přímo na pokladně. Její hodnota bude odečtena od ceny běžného vstupného. Voucher nelze dělit, je potřeba ho uplatnit naráz. Případná nevyčerpaná částka se nevrací, ale v některých zařízeních můžete voucher použít k nákupu permanentní nebo bodové vstupenky umožňující opakovaný vstup.

„Máme za sebou velmi náročnou dobu, kdy si nemalá část dětí během lockdownu odvykla přirozenému aktivnímu pohybu, a to je třeba změnit, zdravý pohyb je pro dětskou imunitu zásadní. Rozhodli jsme se proto děti v jejich pohybových aktivitách podpořit a formou poukázek vytvořit pro rodiče motivaci a impuls k návratu k aktivnímu trávení volného času se svými dětmi,“ vysvětluje náměstkyně primátora města Olomouce Markéta Záleská, proč se vedení města rozhodlo investovat milion korun do nového projektu.

„On-line aplikace Aktivní město, přes kterou registrace i podání žádosti probíhá, již několik let úspěšně funguje v některých pražských městských částech a mezi děti zde bylo rozděleno 10 milionů korun. Jsme moc rádi, že můžeme navázat spolupráci s Olomoucí,“ zdůrazňuje Karolina Kocincová ze společnosti UP Česká republika, která je operátorem aplikace.

„Je to pro Olomouc pilotní projekt financování sportovních a volnočasových aktivit, který se odehrává kompletně v digitální formě. Kromě podpory pohybu dětí a mladých lidí tím chceme také prověřit možnosti nového postupu a hlavně umožnit vytíženým rodičům komfortní přístup k finanční spoluúčasti, kterou jim touto cestou nově nabízíme. Doufáme, že tuto možnost rodiče přivítají a že o příspěvky bude zájem,“ dodává náměstkyně Záleská.

Registrace je možné do systému zadávat do 27. prosince nebo do vyčerpání rozpočtu, vouchery je pak nutné uplatnit do konce letošního roku.

Fotografie:

| Poslední úprava: 14. září 2021 (út)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688