Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  14.09.2021 00:00:00

Hradec Králové požaduje po EOP rychlejší přechod na zemní plyn

V rámci řízení o schválení výjimky v plnění emisních limitů pro Elektrárny Opatovice zítra končí lhůta pro případné námitky proti rozhodnutí o jejím povolení. Město Hradec Králové, které je účastníkem tohoto procesu, po dohodě zastupitelských klubů odvolání proti rozhodnutí Krajského úřadu Kraje Vysočina nepodá, nicméně zašle společnosti dopis s apelem na mimo jiné co nejrychlejší odklon zařízení od spalování uhlí a jeho přechod na plyn.
 

 
 
„Minulý týden jsem svolal jednání předsedů zastupitelských klubů, kde jsme diskutovali záměr města odvolání v řízení o výjimce. Do dnešního rána jsme měli termín na vyjádření klubů, jak by mělo město postupovat. Většina, v součtu zastupující 25 členů zastupitelstva, preferovala neodvolávat se, ale zvolit formu přímé výzvy směrem ke společnosti EOP, aby ve věci přechodu na zemní plyn a plnění emisních limitů postupovala rychleji, než jaké jsou podmínky ve vydané výjimce. Ztotožňujeme se s názorem Královéhradeckého kraje a náš dopis jeho připomínky bude reflektovat. Zvolili jsme pouze tuto formu vyjádření města k výjimce,“ vysvětluje primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Město Hradec Králové v dopise, který se odkazuje na rozhodnutí o povolení výjimky z emisních limitů, vyzývá společnost EOP jako provozovatele zařízení věnovat maximální úsilí tomu, aby bylo ochráněno zdraví obyvatel i další složky životního prostředí, a zařízení v co nejbližší době doznalo úprav, které zajistí, že bude provozováno v souladu s podmínkami vysoké ochrany životního prostředí a bude vyloučen prostor pro neoprávněné zvyšování emisí vypouštěných polutantů oproti stávajícímu stavu. V tomto ohledu město v současné době preferuje co nejrychlejší a přímý odklon zařízení od spalování uhlí a jeho přechod na plyn.

„V úvahu musíme vzít i to, že je nutné zachovat kontinuitu v zásobování obyvatel města teplem a samozřejmě zabránit také jeho zbytečnému zdražování. Trvat na okamžitém dodržování limitů by v konečném důsledku znamenalo podstatné omezení dodávek tepla do měst, znamenalo by to nutnost aktivovat lokální zdroje tepla, což by vedlo k podstatně větší zátěži životního prostředí emisemi,“ dodává primátor Alexandr Hrabálek.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 14.9.2021 / 14.9.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688