Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
11.09.2021 19:08:34

V novém týdnu znovu převládne pěkné letní počasí

 

V srpnu se místy objevilo horší počasí a pršelo. Září se však snaží situaci vynahradit. V mnohých případech až extrémně. V Norsku byla v posledních dnech zaznamenána nejvyšší zářijová teplota v historii, skoro 29 °C. V Česku jsou teploty také velmi vysoké, šplhají až k 27 °C. O aktuálním víkendu přichází mírné a přechodné zhoršení počasí. Objeví se místy přeháňky a bouřky. Nebude jich ale moc a budou lokální. Ochlazení se podle předpokladů dostaví na konci příštího týdne. Některá rána mohou být ve znamení mlh, hlavně v údolích řek a potoků. V novém týdnu bude více hezky.

Kde by měly růst houby?

Poslední dny jsou velmi suché, tak musíme hledat místa, kde je dostatek vláhy z předchozích srážek. Všechny pohraniční hory jsou na tom dobře, nejlépe Beskydy, Jeseníky a Krkonoše. Mimo hory houby rostou v centrálním pásu mezi Šumavou a Orlickými horami a celkem by se měly ukazovat i na celé Moravě vyjma Olomoucka a moravské části Vysočiny. Sucho na růst hub je západně od Prahy, severně od Plzně, severozápadně od Olomouce a vůbec nejvíce ve východní polovině Vysočiny už od Jihlavy.

Předpověď počasí na další dny

V neděli bude polojasno až oblačno. Ráno ojediněle mlhy. Ojediněle a během dne pak místy přeháňky a bouřky. Teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C.

V pondělí bude oblačno až polojasno, na východě ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Teploty 21 až 25 °C.

úterý bude skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Teploty 22 až 26 °C.

Od středy bude polojasno, potom v dalších dnech od západu na studené frontě přibývání oblačnosti, místy s přeháňkami a bouřkami. Teploty zpočátku 23 až 27 °C, postupně 18 až 24 °C. 

Počasí 14.9.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty