cnb.cz (ČNB)
Osobní finance  |  07.09.2021 10:30:00

ČNB oceněna za kampaň na podporu finanční a ekonomické gramotnosti

ČNB získala první místo v oborové soutěži Zlatý středník v kategorii „Veřejný sektor a politická komunikace“ za komunikační kampaň na podporu finanční a ekonomické gramotnosti. Jejím středobodem byla vzdělávací prezentace s názvem Osobní finance určená pro žáky, studenty a učitele, jejímiž autory jsou manželé Luboš a Zlata Komárkovi z ČNB. Kampaň zrealizovala agentura Symbio.

„Děkujeme agentuře Symbio za skvělou spolupráci při realizaci kampaně na podporu našich aktivit na poli finanční a ekonomické gramotnosti. Speciální webová stránka umístěná na portálu Seznam.cz představila výukové podklady ČNB účinnou a interaktivní formou učitelům, jejich žákům a studentům. Těší nás, že svým zpracováním a informacemi, které tato stránka nabízí, oslovila nejen je, ale dokonce i širokou veřejnost,“ uvedla ředitelka odboru komunikace ČNB Markéta Fišerová.

Cílem kampaně, která trvala od března do června letošního roku, bylo představit ČNB zejména učitelům jako aktivního a relevantního partnera pro vzdělávání dětí v oblasti finanční gramotnosti. Hlavním sdělením kampaně bylo, že výuka finanční gramotnosti je zásadní právě ve věku, ve kterém se žáci a středoškoláci nacházejí, a že díky materiálům ČNB mohou učitelé či rodiče dosáhnout s relativně malým úsilím výrazného zlepšení úrovně finanční gramotnosti dětí.

O soutěži

Zlatý středník je česko-slovenská profesní soutěž hodnotící firemní interní a externí média a nejlepší komunikační projekty vznikající jak v České republice, tak na Slovensku. Soutěž každoročně pořádá oborová organizace PR Klub sdružující více než 270 profesionálů z oblasti public relations a komunikace. Do finále 19. ročníku soutěže, které se konalo 2. září 2021 v hotelu Vienna House Diplomat Prague v Praze, se dostalo 169 projektů v 28 hlavních a oborových kategoriích, a to z celkem 490 přihlášek. Hodnotilo je celkem 14 porot složených z téměř stovky porotců z řad expertů na jednotlivé komunikační disciplíny.

Výukovou prezentací nekončíme

ČNB si uvědomuje, že mít na své straně finančně vzdělaného občana je důležité, a proto se finanční a ekonomické gramotnosti věnuje dlouhodobě. Jako další součást „balíčku“ pro učitele vzniká zcela nová série vzdělávacích videí s hlavním protagonistou v podobě člena bankovní rady Aleše Michla. Jejich témata vycházejí z www.penizenauteku.cz – věnují se tedy jednotlivým životním událostem a budou vhodně upravena pro cílovou skupinu ZŠ a SŠ. Na jaře roku 2022 ČNB plánuje otevřít Návštěvnické centrum ČNB, které zájemce seznámí s tím, jakou roli má centrální banka v dnešním světě a jaké činnosti vykonává.

Odbor komunikace ČNB

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688