olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  03.09.2021 00:00:00

Jak se bude parkovat v Olomouci?

Jak se bude parkovat v Olomouci?

3. září 2021 (pá)

Město Olomouc připravuje novou parkovací politiku a jedním ze zásadních navrhovaných opatření je rozšíření stávajících zón. Vedle stávající pěší zóny (zóna A) a placené zóny v historickém centru (zóna B) tak nově přibydou také zóna C pro širší centrum, zóna D pro olomoucká sídliště a zóna K pro oblast Svatého Kopečku. K parkovací politice jsou zveřejněné veškeré informace na stránce Spokojená Olomouc. A na září město naplánovalo dvě veřejná jednání.

„Cílem parkovací politiky je zvýšení pravděpodobnosti zaparkování v místě dojezdu. Chceme tím lidi zároveň motivovat k přihlášení trvalého pobytu v Olomouci,“ přibližuje jeden ze záměrů dokumentu Martin Luňáček z Útvaru hlavního architekta magistrátu.

Základní dělení uživatelů platné pro všechny jednotlivé zóny bude: rezident (osoba s trvalým bydlištěm v místě), abonent (podnikatel v daném místě), návštěvník. Nová parkovací politika umožňuje získat statut rezidenta i cizincům, naopak vlastník nemovitosti, pokud nemá trvalé bydliště v oblasti, se stává abonentem.

K nově navrženému systému parkování mohou lidé sdělit své podněty na veřejném projednání. Uskuteční se ve dvou termínech, 14. a 15. září 2021 vždy od 17 hodin ve velkém zasedacím sále zastupitelstva v budově Magistrátu města Olomouce v Hynaisově ulici. „Formát dvou veřejných projednání jsme zvolili po zkušenostech z minulého roku, kdy o ně byl velký zájem. Obsahově budou obě projednání stejná, a je tedy na občanech, jaký termín si zvolí,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

V případě, že se zájemci ani jednoho ze dvou veřejných projednání nebudou moci zúčastnit, mohou své připomínky či náměty zaslat elektronicky na adresu [email protected] nebo písemně na adresu Odbor strategie a řízení, Hynaisova 10, 779 11 Olomouc, a to nejpozději do pátku 17. září 2021.

Kompletní návrh nové Parkovací politiky je k dispozici na webové stránce Spokojená Olomouc (https://spokojena.olomouc.eu/parkovaci-politika/). „Na těchto stránkách je zároveň zveřejněná i informační brožura, která ve zjednodušeném formátu popisuje zásadní změny v placení parkovného,“ upozorňuje Martin Luňáček na uživatelsky příjemný formát publikace s názvem Parkování v Olomouci – jasně a snadno.

| Poslední úprava: 3. září 2021 (pá)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688