Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  03.09.2021 00:00:00

Město Hradec Králové poskytne klubům víc než deset milionů na provoz a nájem sportovišť

Hradec Králové patří mezi města, která pravidelně významně finančně podporují různé druhy místních sportů. Tato pomoc směřuje jak na činnost sportovních klubů, pořádání soutěží a turnajů, tak také na zázemí těchto oddílů. Téměř třicet hradeckých sportovních klubů získá na příští sezónu od města dotace na provoz a nájem sportovišť v celkové výši 10,5 milionu korun. Jednotlivé částky na svém zasedání schválili v tomto týdnu zastupitelé města.
 

 
 
„Sport a aktivní pohyb je především v dnešní digitální společnosti velmi důležitý. Mladá generace tráví svůj volný čas až příliš často u počítače nebo s telefonem v ruce. Pokud tedy můžeme rozvoji sportu v našem městě nějakým způsobem pomoci, chceme tomu rozhodně jít naproti. Proto v rámci dotačního programu na nájemné a provoz sportovišť rozdělíme mezi sportovní kluby 10,5 milionu korun,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Na město v rámci tohoto dotačního titulu dorazilo v řádném termínu 30 žádostí, hodnoticí sportovní komise doporučila ke schválení 28 z nich. Část dotací ve výši 112 tisíc korun pro pět sportovních klubů schválili na svém zasedání radní města již v polovině srpna, dalších 23 návrhů na dotaci projednali v tomto týdnu zastupitelé. „V rámci těchto dotací podpoříme provozovatele sportovišť, která nejsou v majetku města a přispějeme na nájmy, jež sportovní organizace musí platit pro zajištění činnosti svých oddílů v různých typech sportů. Jsou jimi například plavání, potápění, kanoistika, gymnastika nebo karate, samozřejmě se ale dostane také na halové sporty jako je florbal, volejbal nebo basketbal. Nejvyšší příspěvek, více než dva miliony korun, obdrží TJ Slavia Hradec Králové nejen na provoz vlastní haly, ale také na pronájem plaveckého bazénu pro oddíly vodního póla nebo areálu pro pozemní hokej,“ doplňuje primátor.

Dotační program na provoz a nájem sportovišť patří mezi několik dalších, které mohou sportovci na podporu své činnosti využívat. Mimo něj se dotační programy zaměřují také na podporu jednotlivců i družstev ve vrcholovém a výkonnostním sportu, sportovní akce, rozvoj a údržbu sportovišť nebo činnost sportovních organizací. Více informací i jiné oblasti podpory najdou zájemci na dotačním portálu města zde.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 3.9.2021 / 3.9.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688