David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  01.09.2021 15:24:55

Pokud máte zájem o sport, zvažte tuto růstovou akcii

Není těžké vidět důkazy o popularitě sportu. Při procházce se psem ve svém okolí můžete vidět lidi, kteří nosí čepice nebo trička s logem svého oblíbeného týmu. V práci snadno najdete někoho, kdo viděl neuvěřitelnou hru ze včerejšího zápasu. Sportovní fanoušci jsou všude kolem nás. Existují však způsoby, jak můžeme do této oblíbené zábavy investovat? 

Jednou z možností je zvážit nákup akcií společnosti fuboTV (NYSE:FUBO). Tato společnost nabízí produkt streamované televize zaměřené na sport, který nahrazuje kabelovou televizi. A později v tomto roce spustí fuboTV mobilní sázkovou kancelář. Oba obchodní plány mají potenciál růstu, který by měl akcie dlouhodobě podpořit.

Sledování hry

Podle společnosti Statista se hodnota severoamerického sportovního trhu (v podstatě příjmy z branek, mediálních práv, sponzoringu a merchandisingu) v roce 2018 odhadovala na 71 miliard dolarů. Do roku 2023 se očekává nárůst na 83 miliard dolarů. Velikost tohoto trhu (a to jen v Severní Americe) jasně ukazuje, že lidé mají rádi sport a jsou ochotni platit za sledování a podporu svých týmů.

Největším segmentem v rámci tohoto trhu je trh s mediálními právy, kde rozhlasové, internetové a televizní stanice platí za práva na šíření událostí. Vysílací společnosti platí za právo šířit události, protože přitahují diváky. A právě zde přichází na řadu fuboTV. Získává vysílací práva na události, které chtějí sportovní fanoušci vidět, a to přitahuje předplatitele.

Podle její poslední zprávy přilákala 682 000 platících předplatitelů, což je o 138 % více než před rokem. Tito zákazníci generují průměrný příjem 71,43 USD měsíčně. Fanoušci stále častěji vyhledávají fuboTV, aby mohli sledovat zápasy svých oblíbených týmů, a společnost očekává, že tento trend bude pokračovat. 

Kromě toho je fuboTV dobrou investicí, protože je poskytovatelem streamovaného obsahu. Na rozdíl od tradičních poskytovatelů kabelového předplatného, kteří zažívají ztráty, protože spotřebitelé dávají přednost streamovanému obsahu, je společnost fuboTV na správné straně tohoto dlouhodobého sekulárního trendu odklonu od kabelové televize a příklonu ke streamování. 

Není však sama. Obchodní giganti Alphabet (prostřednictvím YouTube TV) a Walt Disney (prostřednictvím Hulu a ESPN+) nabízejí podobný produkt živého televizního vysílání. fuboTV si chce vybojovat mezeru mezi sportovními fanoušky a teprve se ukáže, zda dokáže konkurovat na trhu s takovými těžkými hráči.

Sázení na zápas dělá jeho sledování zajímavějším

Protože je publikum fuboTV zaměřeno na sport, spustí společnost ještě letos mobilní sázkovou kancelář. Bude to doplňující doplněk jejího produktu. Sportovní fanoušci nejčastěji sázejí na zápasy, takže spuštění mobilní sázkové kanceláře pro fuboTV dává intuitivní smysl. 

Její produkt se bude na trhu odlišovat jedinečnou interaktivní funkcí. Divákům se na obrazovce zobrazí překryvná nabídka možností sázek na sledovaný zápas. Možnosti se budou měnit, jakmile přepnou kanál na jiný zápas nebo sport. V závislosti na tom, jak dobře bude tato funkce fungovat, může být výhodou proti jiným provozovatelům, kteří budou po sázejících vyžadovat, aby před uzavřením sázky vytáhli telefon a provedli několik kliknutí.

Přesto je herní trh plný regulačních překážek a rizik. Společnost musí žádat o licence pro jednotlivé státy, aby získala přístup k poskytování těchto hazardních služeb, a o tyto licence musí čelit konkurenci. Není zdaleka jisté, zda získá povolení k provozování všude, kde chce (nebo musí), aby byla zisková.

Proč fuboTV? 

V posledním konferenčním hovoru společnosti generální ředitel David Gandler řekl: "Jak jsme již dříve uvedli, naše strategie vychází z průsečíku tří megatrendů: sekulárního úpadku tradiční televize, přesunu peněz za televizní reklamu na připojená zařízení a online sportovního sázení, což je tržní příležitost, o které jsme přesvědčeni, že doplňuje naši platformu pro živé televizní vysílání nejprve sportu."

Pokud jste příznivci dlouhodobého potenciálu sportovního odvětví, pak jsou akcie společnosti fuboTV v dobré pozici, aby z tohoto trendu těžily. Mějte na paměti, že společnost je růstovou akcií, která výrazně investuje do rozšiřování svých streamovacích služeb a budování své mobilní sázkové kanceláře. To znamená, že ještě nedosáhla ziskovosti a pravděpodobně ani v dohledné době nedosáhne, protože rozšiřuje své aktivity na mnoha místech a různými způsoby. Investujete do potenciálu společnosti fuboTV dosáhnout někdy v budoucnu zisku.

Akcie také nejsou levné, obchodují se s poměrem forwardové ceny k tržbám ve výši 6,9. Přesto společnost roste dostatečně rychle - ještě před spuštěním mobilní sázkové kanceláře - na to, aby se její ocenění vyplatilo.  

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688