plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  30.08.2021 00:00:00

Sportmanie Plzeň 2021 zavřela své brány, rozdalo se na 10 tisíc medailí

Sportmanie Plzeň 2021 zavřela své brány, rozdalo se na 10 tisíc medailí

Fotografie: Z. Vaiz

Fotografie: Z. Vaiz

Devítidenní maratón sportu za OC Plzeň Plaza v neděli odpoledne skončil. Šestý ročník Sportmanie Plzeň i přes počasí, které pořadatelům příliš nepřálo, přilákal na sportoviště více než 36 tisíc lidí. „Vzhledem k počasí musíme být spokojeni,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký. „Ve středu, kdy jediný den svítilo sluníčko, přišlo do areálu na 8 500 návštěvníků a dětem jsme rozdali na 3 tisíce medailí. To byla rekordní účast za šest let pořádání Sportmanie,“ zdůraznil Roman Zarzycký.

Fotografie: Z. Vaiz

Ve třech třídenních cyklech se na Sportmanii Plzeň vystřídalo přes 70 klubů, které nabízely především dětem si na vlastní kůži a pod odborným vedením trenérů vyzkoušet nejrůznější sporty. Děti tak vedle tradičních aktivit, jako jsou například hokej, florbal, fotbal, házená, basketbal, atletika apod., otestovaly své schopnosti třeba v ragby, na longboardu, paddelboardu, v golfu, badmintonu, ale také na handbiku, horolezecké stěně, vodní skluzavce, koloběžkách, motokárách či ploché dráze. Velkou pozornost si vysloužil opravdový sníh, na kterém mohly děti jezdit na bobech či snowboardu, a také soutěž v bodyboardech, kterou Sportmanie Plzeň pořádala na řece Mži. Na akci nechyběly stánky Městské policie Plzeň, vodní záchranné služby nebo zdravotní pojišťovny.

Fotografie: Z. Vaiz

Každý den zahajovala Sportmanii ranní rozcvička pro všechny včetně seniorů. Součástí denního programu byla pestrá směs soutěží a pohybových, sportovních a tanečních vystoupení na hlavním pódiu, kterou připravovalo Krašovská Aktivity centrum Plzeň. Na pódiu se také vystřídala řada osobností. Při slavnostním zahájení primátor města Plzně Martin Baxa, hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová a první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký společně se zástupci jednotlivých plzeňských obvodů a olympijskou medailistkou tenistkou Andreou Sestini Hlaváčkovou odpálili do hlediště tenisové míče s autogramem sportovkyně. Řadu besed a autogramiád absolvovali známí sportovci, mnozí olympionici z Tokia (mj. bronzoví medailisté Radek Šlouf a Josef Dostál) i reprezentanti úspěšných plzeňských sportů – atletiky, hokeje, fotbalu, házené a futsalu. Nad jednotlivými dny Sportmanie Plzeň 2021 převzaly patronát plzeňské městské obvody.

Fotografie: Z. Vaiz

Zajímavým zpestřením letošního programu Sportmanie Plzeň bylo čtvrteční představení hry Nezvaný host v podání Divadla Spejbla a Hurvínka. Při této hře měli diváci poprvé možnost vyslechnout si znělku jednoho ze stanovišť nového vzdělávacího zážitkového okruhu Spejbla a Hurvínka.

Závěrečný víkend přinesl ještě dva atraktivní běhy, sobotního nezávodního se zážitkovými stanovišti (barvičky, pěna, překážky) se zúčastnilo téměř 200 běžců a v neděli na překážkovém běhu pro děti LUTIC RUN startovalo více než 100 dětí do 15 let – ti nejrychlejší pak na pódiu obdrželi za svůj výkon medaile a ceny.

Fotografie: Z. Vaiz

Pro děti do 15 let představovala Sportmanie Plzeň opět příležitost sbírat medaile. Pokud v každém ze tří třídenních cyklů vyzkoušely sporty alespoň na deseti stanovištích a účast si nechaly potvrdit stažením QR kódu do speciální aplikace, obdržely medaili – v prvních třech dnech bronzovou, v prostřední části stříbrnou a v závěrečných třech dnech zlatou. Celkem rozdali pořadatelé dětem na 10 tisíc medailí.

Fotografie: Z. Vaiz

„Musím vyzdvihnout práci celého zkušeného týmu, bez kterého se podnik takového rozsahu nedá uspořádat. Bylo poznat, že organizátoři už akci dobře znají a mají s ní zkušenosti. Všechno proběhlo hladce, dokázali jsme si poradit i s nepřízní počasí a připravili jsme opravdu pestrý program pro všechny návštěvníky,“ řekl vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc, jehož odbor Sportmanii Plzeň 2021 pořádal. „Z dětí vyzařovala radost, a to byla největší odměna za naši práci, děkujeme. V příštím roce se těšíme na setkání v nově rekonstruovaném parku za OC Plzeň Plaza na 7. ročníku,“ doplnil Přemysl Švarc.

Podrobnější informace jsou na:
https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 30. 8. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688