cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Investice  |  27.08.2021 17:22:38

Celková uzamčená hodnota v DeFi dosáhla rekordních $157 miliard, protože konkurenti Etherea přitahují investory

Celková uzamčená hodnota v DeFi dosáhla rekordních $157 miliard, protože konkurenti Etherea přitahují investory

27.08.2021 / Crypto Kingdom

Projekty zaměřené na interoperabilitu, které nabízejí přemostění mezi blockchainy a lukrativní likvidní těžební pooly, zaznamenávají příliv finančních prostředků právě v době, kdy celková uzamčená hodnota (TVL) v DeFi dosáhla nového historického maxima.


Altcoiny a DeFi tokeny poslední dva týdny trpí a jak se blíží konec srpna, mnoho projektů už vidí jejich tokeny dosahovat nových ATH.

Data ukazují, že většina top 10 DeFi tokenů získala za posledních 30 dní více než 20 %, přičemž projekty jako Bancor (BNT) a THORChain (RUNE) zaznamenaly zisky přesahující 115 %.


Top 10 DeFi aktiv podle ceny, zdroj: Messari

Zde je pohled na některé z faktorů, které stojí za současným rozšířením tokenů DeFi a projekty, které vedou v oblasti upgradů protokolů a interoperability mezi blockchainy.

Uzamčená celková hodnota dosahuje nového ATH

Data z DeFi Llama ukazují, že celková uzamčená hodnota (TVL) ve všech protokolech DeFi dosáhla 22. srpna nového historického maxima na $157,06 miliardy a mnozí analytici se domnívají, že TVL je jedním z nejlepších měřítek sentimentu v rámci DeFi ekosystému.


Celková uzamčená hodnota v DeFi, zdroj: DeFi Llama

Během předchozího růstu TVL dosáhla historického maxima shodně s rostoucími cenami Bitcoinu a Etheru (ETH), kteří oba dosáhly ATH přibližně ve stejnou dobu.

Bitcoin a Ether jsou tentokrát více než 24 % pod svými historickými maximy, přesto celková uzamčená hodnota v DeFi překonala svůj předchozí rekord.

To naznačuje, že populární tokeny související s DeFi s mnohostranným využitím v rámci krypta a DeFi ekosystému přilákaly pozornost investorů. Mezi DeFi tokeny jako obvykle vede Uniswap (UNI) a SushiSwap (SUSHI), ale tento týden dosáhly několika dalších výrazných zisků i další tokeny, mezi které patří 22% nárůst pro Convex Finance a 17,84% nárůst od PancakeSwap.

Nové protokoly přitahují pozornost

Během posledních 3 měsíců jsme také mohli vidět příchod nových populárních DeFi protokolů, jako je DinoSwap, a vzestup konkurentů sítě Etherea, jako je Avalanche (AVAX), kteří přinesli do ekosystému DeFi novou energii a finanční prostředky.

DinoSwap a Avalanche těžily z toho, že uživatelé utíkali před vysokými poplatky na síti Etherea, protože tím jednak snížili transakční poplatky a jednak také dosáhli rychlejších časů při zpracování prostřednictvím přemosťování mezi jejich blockchainy.

Avalanche zahájil 18. srpna svůj motivační DeFi program „Avalanche Rush“, který přinesl spoustu aktivity do příslušných protokolů, včetně Aave, Curve a SushiSwapu. Tato akce na těžbu likvidity se ukázala být docela populární a pomohla tak zvednout jeho nativní token AVAX zpět nad $50, poprvé od letošního února.

V první polovině roku DeFi tokeny vystřelily nahoru dost brzo a poté následoval prudký nárůst cen NFT a aktiv souvisejících s NFT. Jak se momentálně léto chýlí ke konci a NFT každý den zaznamenávají nové rekordní prodeje a objemy, které oslňují oči, je možné, že brzy dojde k rotaci sektoru a samotný sektor DeFi by se tak mohl vysat na svůj vlastní sprint.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Přečtěte si více o Ethereu







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688