plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  27.08.2021 00:00:00

Kam vyrazit o víkendu? Rozlučte se s prázdninami v Plzni

Kam vyrazit o víkendu? Rozlučte se s prázdninami v Plzni

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Rozlučte se s letními prázdninami ve velkém stylu, poslední srpnový víkend bude v Plzni nabitý zajímavými akcemi. Vydejte se na koncert na Festival na ulici, na prohlídku pivovaru v rámci festivalu Industry Open nebo na výlet z Plzně do okolí. Vyberte si z našeho pravidelného víkendového programu a dejte o víkendu Plzeň!

Sportmanie Plzeň 2021

Sportmanie se blíží do cílové rovinky – končí již v neděli. Nabízí jedinečnou příležitost si jít vyzkoušet různorodé sporty v parku za OC Plzeň Plaza. Zkuste si nové sportovní disciplíny a třeba zde najdete i nový koníček. Po sportovním výkonu si můžete odpočinout na některé z mnoha přednášek či si dát něco dobrého na zub.

Festival na ulici

Koncerty a večírky známých českých kapel na Festivalu na ulici vyvrcholí tento víkend. Přijďte si užít posledních pár teplých letních večerů, než přijde podzim. Na výběr máte z několika z hudebních scén – na náměstí Republiky, U Branky, v Proluce nebo třeba v Zach’s PUBu či Anděl music baru. Tento víkend se těšíme na koncerty Vintage Wine, Xaviera Baumaxy, Děda Mládek Illegal Bandu nebo kapely Semtex.

Prohlídky katedrály sv. Bartoloměje

Naši průvodci vás provedou nejen nově zrekonstruovaným interiérem katedrály, ale také věží s podkrovím, do něhož se v minulosti návštěvníci nedostali a kde je nyní nová expozice. Vyšplháte i na nejvyšší kostelní věž v Česku, ze které si užijete krásný výhled. Na prohlídce interiéru katedrály se více seznámíte s historií její stavby, krásným slohem a Plzeňskou madonou. Více informací v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky vedle radnice.

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Konec srpna na plzeňských náplavkách

Plzeňské náplavky žijí celé léto kulturou a nebude tomu jinak ani tento víkend. Na Náplavce k světu. se na pátek chystá taneční večer tentokrát na muzikálové téma. V sobotu pak můžete na břeh řeky Mže zajít na poslední letošní koncerty. Náplavka na Radbuze nabídne jako každý týden čtvrteční divadlo pro děti a v sobotu filmové promítání – tentokrát film Modelář.

Farmářské trhy

Každou sobotu od 8 do 12 hodin na vás čekají na náměstí Republiky výborné a čerstvé pochutiny, kromě sobotní snídaně na trzích vyřešíte i nákup na víkendový oběd nebo grilovačku.

Léto v Prazdroji jde do finále

S koncem srpna končí i oblíbené Léto v Prazdroji. V pátek vás v pivovaru čeká letní kino, které startuje ve 21:30 u zahradního pavilonu Formanka, tentokrát s promítáním filmu Joker.

Industry Open

I oblíbený festival Industry Open se pomalu chýlí ke konci. V pátek můžete navštívit Sklárnu Liběnka v Hrádku u Sušice a dozvědět se více o místní výrobě skla. V sobotu a neděli se můžete těšit na festivalové komentované prohlídky v Plzeňském Prazdroji, které jsou zaměřené na život v pivovarských sklepích a bednářské řemeslo.

Rozlučte se s prázdninami v plné parádě

I když neradi, pomalu se začínáme loučit s létem a prázdninami. Na Ranč Šídlovák můžete v sobotu zajít za sportem i hudbou. Nebude chybět ani opékání buřtů a zábava pro celou rodinu. Kukuřičáci ve Štěnovicích chystají na sobotu Noční bloudění kukuřičným bludištěm. Seberte odvahu a vyrazte s dětmi do bludiště, kde vás od 20 hodin čekají strašidla a zábavná tajenka. V zámeckém parku v Plzni – Křimicích se na sobotu chystá tradiční Křimické slámování, kde si s dětmi vyrobíte postavičky nebo dekorace ze slámy.

BLIK BLIK Tajuplný les

Než děti opět zasednou do školních lavic, dopřejte jim skvělou zábavu na interaktivní výstavě BLIK BLIK Tajuplný les v DEPO2015. Můžete se těšit na dvanáct instalací českých audiovizuálních tvůrců, které na ploše 450 m2 navodí atmosféru lesa – tajuplného a kouzelného prostředí plného pohádkové atmosféry, fantazie, hry, světel, stínů a zvuků.

Den BOHEMIA SEKTu

Jeden z nejvýznamnějších českých vinařských závodů se v sobotu otevírá s oblíbenou akcí – Dnem BOHEMIA SEKTu. V hudebním programu nechybí např. jména jako Tomáš Klus nebo Voxel, sobotní den bude opravdu stát za to. Ve Starém Plzenci se zároveň konají městské slavnosti, o zábavu bude postaráno i mimo areál vinařství.

Výlety z Plzně za jídlem, filmem nebo na koncert

Akcemi bude tento víkend nabitý nejen v Plzni, ale i v blízkém okolí. Za výborným street foodem můžete vyrazit na klášter Chotěšov. Na zámku Zbiroh se chystá středověká bitva. Na zámek Manětín můžete v sobotu zajet na koncert ANNY K. V rámci putovního programu festivalu Finále Plzeň se můžete vydat na páteční promítání filmu Matky na zámku v Horšovském Týně.

Kam v Plzni vyrazit o víkendu:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 27. 8. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688