Bezlepkový koláč s pudinkem a broskvemi
Korpus:
200 g uvařené černé čočky
50 g pohanky
1 vejce
2 lžíce koření do perníku
20 g kokosového cukru
Náplň:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
2 broskve
2 vejce
1 balíček (40 g) vanilkového pudinkového prášku
40 g vanilkového cukru
1 lžička soli
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.
Broskve nakrájíme na kousky, ostatní suroviny na náplň smícháme v mixéru. Na předpečené těsto dáme broskve, zalijeme tvarohovo-pudinkovou směsí a zvolna pečeme, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Necháme vychladnout do druhého dne. Na talíři ozdobíme máslem Lískový oříšek + kešu, které tvarohovou chuť báječně podtrhne.
PS: Koláč je přirozeně bez lepku, má nízký glykemický index, je málo sladký a velmi sytý. Určitě vyzkoušejte!
Nutspread.cz
Český výrobce 100% ořechových másel. Bez přidaného cukru, lepku nebo palmového oleje, pečlivě vybráno jenom z těch nejlepších ingrediencí. Široký sortiment, vynikající chuť i konzistence. S nízkým obsahem sacharidů a nízkým glykemickým indexem zasytí na dlouhou dobu a nerozkolísají hladinu krevního cukru. Zato obsahují velké množství hořčíku, zinku i železa, minerály a zdravé tuky.
Přesvědčte se sami, že i zdravé věci mohou skvěle chutnat.
Více informaci na: www.nutspread.cz
Poslední zprávy z rubriky Zdraví:
Přečtěte si také:
Prezentace
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
23.04.2024 Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?
Okénko investora
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA
Mgr. Timur Barotov, BHS
Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz