plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  26.08.2021 00:00:00

Plzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechou

Plzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechou

Fotografie: M. Pecuch

Fotografie: M. Pecuch

Město Plzeň vybudovalo na 20. základní škole v Brojově ulici 13 na Slovanech novou nástavbu – čtvrté nadzemní patro. Vzniklo v něm sedm odborných učeben, kabinety pro učitelesociální zařízení. Stavební práce trvaly od června loňského roku do letních prázdnin letošního roku. Zajímavostí je zelená střecha, která vznikla na nové nástavbě.

„Nástavbou jsme vytvořili zázemí pro výuku odborných předmětů a k tomu odpovídající zázemí pro učitele. Současně jsme díky vybudování výtahu zajistili bezbariérovost těchto učeben školy,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

Fotografie: M. Pecuch

„Náklady na vybudování nástavby jsou ve výši 46,7 milionu korun včetně DPH. Nástavba má celkovou rozlohu 1925 metrů čtverečních. Zajímavostí projektu je vegetační střecha, která se skládá ze suchomilných přepěstovaných rostlin na ploše 941 metrů čtverečních. Přestavba probíhala za plného provozu školy,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Fotografie: M. Pecuch

„V sedmi odborných třídách vznikly dvě učebny cizích jazyků, učebna přírodopisu, zeměpisu, informatiky, fyziky a chemie,“ doplnila radní pro oblast školství Lucie Kantorová. Nové učebny jsou školou nadstandardně vybaveny, kapacita každé učebny je 30 žáků, ve třídě bude interaktivní panel a škola také učebny vybavila celkem 91 počítači pro potřebu žáků a pedagogů, nechybí nový nábytek a telekomunikační prostředky.

Fotografie: M. Pecuch

Kromě nástavby celého patra s odbornými učebnami, kabinety a sociálním zařízením se přistavil výtah na zadní fasádu školy ze dvora, který též bude upraven na bezbariérový pro zajištění přístupu pro hendikepované. „Realizaci nástavby jsme provedli vybouráním zastřešení nad třetím nadzemním podlažím hlavního objektu školy. Nástavba si vyžádala i další stavební úpravy v objektu jako například rozvody instalací. Vzduchotechnika školy je umístěna na střeše nové nástavby,“ popsal Jaroslav Petrák, vedoucí oddělení přípravy a realizace vodních a pozemních staveb Odboru investic Magistrátu města Plzně, jenž měl nástavbu na starost.

Školu navštěvuje v současné době 512 žáků, kteří jsou rozděleni do 20 kmenových učeben. Jsme škola zaměřená na sportovní aktivity dětí v době po vyučování. Máme k tomu výborné podmínky. V letech 2008 až 2009 jsme z finančních prostředků Evropské unie vystavěli sportovní areál s šesti víceúčelovými hřišti, hřištěm na plážový volejbal a atletickou dráhou dlouhou 60 metrů s doskočištěm pro skok daleký. Na koncepci sportovního vyžití dětí a mládeže spolupracujeme s FC Viktoria Plzeň, TJ Lokomotiva Plzeň, HBC Plzeň a Ragby Plzeň. Do 6. ročníku k nám přicházejí již 75 let také žáci ze Základní a mateřské školy Plzeň – Božkov, kde výuka probíhá pouze do pátého ročníku,“ přiblížil 20. základní školu její ředitel Pavel Kocián.

Zhotovitelem stavby je společnost SILBA-Elstav s. r. o.

Text: Adriana Jarošová

Fotogalerie

Plzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechouPlzeňská 20. základní škola získala novou nástavbu s odbornými učebnami a zelenou střechou

Zveřejněno: 26. 8. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688