cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  25.08.2021 18:55:29

4 důvody, proč Bitcoin zůstává býčí - co by mohlo přinést nové ATH?

4 důvody, proč Bitcoin zůstává býčí - co by mohlo přinést nové ATH?

25.08.2021 / Crypto Kingdom

U Bitcoinu došlo v předchozích dnech k určitému poklesu, protože byl zamítnut růst nad $50 000. První kryptoměna podle tržní kapitalizace se po dnešním odrazu nad $47K momentálně obchoduje kolem $48 000.

Bullish výhled pro Bitcoin

Investoři a odborníci bedlivě sledují aktuální vývoj. Jak řekl trader s přezdívkou CryptoDonAlt, „zde rozhoduje trh“, jestli bude trend stoupající nebo klesající.

CryptoDontAlt a další tradeři věří, že toto je poslední velká rezistence Bitcoinu. Výstřel a udržení se nad $50 000 by proto mohlo cenu posunout až k předchozím maximům.


Znázornění supportů a rezistencí BTC, zdroj: CryptoDontAlt přes Twitter

Americká centrální banka a další hlavní centrální banky na celém světě přijaly měnovou politiku ke zmírnění dopadů lockdownů a pandemie Covid-19. Investoři očekávali změnu těchto politik v září.

Jak však řekla investiční společnost QCP Capital, FED může nová rozhodnutí přesunout na prosinec 2021. Bitcoin a riziková aktiva by tak měly větší prostor pro svůj růst.

14. září USA odhalí nová data o svém indexu spotřebitelských cen (CPI), metrice spojené s inflací. Tuto událost obvykle předchází a následně i doprovází volatilita a pro trh tak bude důležité, aby rozhodl o vývoji dalšího trendu.

Bitcoinovým býkům se navíc podařilo porazit silný útok medvědů doprovázený vysokým počtem FUD zpráv. Ty zahrnovaly útoky na kryptoburzy, DeFi sektor a kryptoměnový průmysl jako celek kvůli projednávání Zákona o infrastruktuře.

QCP Capital věří, že ve střednědobém horizontu se bude objevovat méně negativních zpráv. Cenu Bitcoinu tedy budou méně ovlivňovat novinky:

„Hlavní regulační riziko je pro blízkou budoucnost zažehnáno. Očekáváme, že jakákoli významná regulační rozhodnutí související s kryptoměnami přijdou až v 1. čtvrtletí 2022, zejména cokoli od Senátního bankovního výboru a SECu.“

Bitcoinoví Retailoví investoři se vracejí, tentokrát je vše jinak

QCP Capital také zaznamenal nárůst poptávky bez významných změn v derivátovém sektoru. Jak ukazuje obrázek níže, bitcoinová rallye na historická maxima v Q1 2021 byla následována prudkým nárůstem funding sazeb pro futures trvalých smluv.


BTC funding trvalých swapů vs. BTC spotová cena, zdroj: Skew prostřednictvím QCP Capital

Cenový vývoj BTC tak byl závislý na spekulantech využívajících pákový efekt. To způsobilo, že růst byl neudržitelný. Na současných úrovních nevykazovaly Bitcoinové deriváty a sazby financování žádné známky podobného chování investorů:

„Navzdory dnešnímu minimálnímu nárůstu financování v rallye (až 20 % ročně) jsou funding sazby a budoucí prémie v BTC i ETH nadále relativně nízké a tlumené. To znamená, že většina rallye byla poháněna spíše poptávkou na fyzickém spotu než spekulanty využívajícími pákový efekt.“

To se může samozřejmě změnit, když se Bitcoin přiblíží na svá předchozí maxima, ale nyní je to pozitivní ukazatel. QCP Capital očekává větší konsolidaci na současné úrovni a věří, že příští měsíc, zejména ke konci roku, by mohlo dojít k menšímu zhodnocení než v roce 2020.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688