MONETA Money Bank (MONETA)
Akcie v ČR  |  25.08.2021 17:51:56

MONETA hlásí téměř o polovinu více sjednaných úvěrů na nákup aut oproti loňsku. Kupujícím pomáhá aplikace SMART Auto


Vyřízení papírové dokumentace a proplacení úvěru na zakoupený automobil zabere v průměru tři pracovní dny. Díky online aplikaci SMART Auto od MONETA Auto je možné tuto dobu výrazně zkrátit a od dealera odjet rovnou v nově zakoupeném voze. Kompletní zpracování úvěrových dokumentů včetně podpisu smlouvy lze zvládnout online za pouhých 30 minut.

Po loňské stagnaci roste od letošního jara trh s novými i ojetými automobily o desítky procent. Rapidní nárůst hlásí i MONETA Auto. „Oproti loňskému roku jsme v počtu uzavřených smluv na financování automobilů zaznamenali nárůst o 47 procent. V rámci služby MONETA Auto si 35 procent klientů kupuje nová vozidla a zbývajících 65 procent ojetiny, což zhruba kopíruje celý tuzemský trh s automobily,“ říká Zuzana Filipová, ředitelka ESG a komunikace MONETA Money Bank s tím, že prodejcům i kupujícím celý proces výrazně usnadňuje aplikace SMART Auto.

Online aplikace SMART Auto je dostupná u většiny prodejců a dealerů vozů a je určená pro rychlé vyřízení financování vozu. SMART Auto umožní velmi snadné vyplnění informací o úvěru, vozidle a klientovi. Aplikace výrazně usnadňuje zadávání údajů dotahováním informací z obchodního rejstříku a dotahováním detailů o vozidle pouze na základě vyplnění VIN.

Zpracování všech dokumentů potřebných k uzavření smlouvy netrvá déle než 30 minut. „Aplikace umožňuje mimo online schválení úvěru i okamžitý náhled na smluvní dokumentaci, kterou je možné i v elektronické podobě podepsat biometricky přes mobilní zařízení. Tím dojde k výraznému zrychlení vyřízení celého úvěru na financování vozidla,“ vysvětluje ředitel MONETA Auto Vojtěch Neduchal s tím, že do půlhodiny poté jsou peníze odeslány na účet prodejce a zákazník od něj může v klidu odjet v novém autě „na první dobrou“.

MONETA Auto spolupracuje s většinou prodejců v Česku. U nových vozů služba umožňuje financování až 100 procent ceny vozidla a nastavení výše splátek dle preferencí zákazníka s tím, že první splátku může provést až 30 dní po nákupu, aby neměl tolik výdajů najednou. Délku splácení si lze dle potřeby nastavit až na 84 měsíců. Individuálně volenou výši splátek, dobu jejich splatnosti i odklad první platby o 30 dní umožňuje MONETA Auto také při nákupu ojetých aut, která mohou být až 13 let stará.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688