Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Zábava  |  24.08.2021 19:37:25

V zámoří jackpoty nabízejí v přepočtu již přes 12 miliard korun

V domácí sportce se jackpot pro středeční slosování vyšplhal na téměř 131 mil. korun, v eurojackpotu se pak bude v pátek hrát o 606 mil. korun. Ve Spojených státech však jackpoty mohou na konci prázdnin šťastlivcům přinést podstatně „větší radost“. Celé léto se totiž jak ve hře Mega Millions tak v konkurenční Powerball nikomu nepodařilo uhodnout všechna potřebná výherní čísla a hlavní ceny tak již značně nabobtnaly.

Již dnes v noci proběhne další slosování hry Powerball, pro kterou provozovatel loterie indikuje jackpot ve výši 293 mil. dolarů. Pro získání v přepočtu více než 6,3 miliardy korun musí sázkař uhodnout 5 čísel losovaných z 1 do 69 a zároveň červený Powerball z čísel 1 až 26. Vsazení těchto celkem šesti čísel stojí 2 dolary, pro příp. doplňkovou hru Power Play násobící nižší výhry pak sázkař musí zaplatit ještě dolar navíc. Sázející každopádně potřebuje především pořádný kus štěstí. Jak plyne i z níže uvedeného přehledu, pravděpodobnost získání Grand Prize, resp. tedy jackpotu je totiž zhruba 1:292 miliónům.

Provozovatel loterie Powerball tento týden přišel s novinkou, když kromě již tří slosování v týdnu bude pro to pondělní nabízet doplňkovou hru Double Play. Již z názvu vlastně plyne, že sázející při této variantě získá možnost ještě jedné hry. Stručně řečeno za vsazený dolar navíc, bude tiket zařazen i do druhého slosování. Tedy obdobně jako je tomu u nás ve sportce díky 2. tahu. Powerball však pro Double Play stanovil jinou výherní listinu, resp. pevný jackpot ve výši 10 mil. dolarů. Jak porovnáváme níže v přehledu, u uhodnutí méně čísel je však výhra oproti standartnímu 1. tahu naopak vyšší.


V konkurenční číselné hře Mega Millions se dnes v noci bude hrát o 270 mil. dolarů. Nárok na v přepočtu více než 5,8 miliardy korun bude mít v tomto případě výherní tiket, pokud na něm bude správně tipnuto pět čísel z 1 do 70 a navíc „zlatý Mega Ball“ z 1 do 25. Pravděpodobnost uhodnutí kombinace potřebných čísel je zde „horších“ 1:303 milionům.

Aktuální výše zmiňovaných jackpotů čeká na výherce v případě, že si je nechá postupně vyplácet v ročních splátkách po dobu 30 let. V případě požadavku na okamžitou výplatu se výhra redukuje. Provozovatel Powerball ji pro aktuální slosování odhaduje na 214,2 milionů dolarů (4,65 mld. korun), u Mega Millions pak na zhruba 196,7 milionů dolarů (4,27 mld. korun).

Výsledný jackpot může být poloviční

Uváděné výherní částky jsou samozřejmě v hrubé výši, příp. výherci budou muset odvést příslušné daně. Jen základní federální sazba činí v USA 24 %. V jednotlivých státech je pak uplatňována další daň. Letos v květnu padl ve hře Mega Millions devátý největší jackpot v její historii ve výši 516 milionů dolarů. Výherce si vybral okamžitou výplatu a tedy nárok na necelých 349 milionů dolarů. V konečném důsledku si pak díky daním odnesl přes 254 milionů dolarů. V přepočtu s více než 5,5 miliardami korun výherce z Pensylvánie, který si přál zůstat v anonymitě, snad ale dokáže nějak vyžít…

Jak probíhalo poslední pondělní slosování hry Powerball lze shlédnout níže ze záznamu.

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

St 08:25 Koruna ve velikonočním módu (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688