Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  23.08.2021 00:00:00

Město Hradec Králové obnovilo vítání občánků, připraven je také speciální program

Tradiční vítání občánků, které pořádá město Hradec Králové, pokračuje. Pro děti narozené v roce 2021 bude probíhat stejně jako v minulých letech formou malého představení v Divadle Drak. Dětem narozeným v roce 2020 a koncem roku 2019 vládní protiepidemická opatření neumožnila zúčastnit se těchto obřadů, právě pro ně proto město připravilo ve spolupráci s Knihovnou města Hradce Králové unikátní nabídku zúčastnit se ukázky činnosti Klubíku Rybička.
 

 
 
„Slavnostní vítání občánků probírá formou krátkého divadelního představení v Divadle Drak. Noví občánci dostávají od města stříbrnou pamětní medaili, originální domovský list, volnou vstupenku do Divadla Drak a set Bookstart – S knížkou do života. Pro děti narozené v letošním roce máme během prázdnin k dispozici osm termínů. Pokud budou mít rodiče zájem se akce zúčastnit, je potřeba vždy kontaktovat matriku magistrátu města nebo zaslat e-mail,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová. Akce je určena všem novorozeňatům s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, tedy i těm dětem, které se narodily v porodnicích mimo Hradec Králové, ale mají ve městě trvalý pobyt. Termíny spolu s dalšími informacemi jsou k dispozici na webových stránkách města zde.

Děti narozené v roce 2020 a koncem roku 2019, kterým vládní protiepidemická opatření neumožnila zúčastnit se těchto obřadů, mají připravený speciální program ve spolupráci s Knihovnou města Hradec Králové. Využít mohou unikátní nabídky a zúčastnit se ukázky činnosti Klubíku Rybička pro nejmenší děti a jejich rodiče. „Program bude knihovna připravovat vždy v pátek od 10 a od 11 hodin dopoledne v přízemí ve víceúčelovém sále hlavní budovy ve Wonkově ulici. Na program je potřeba se registrovat, a to opět na matrice magistrátu. V rámci zhruba třicetiminutového programu budou mít návštěvníci možnost vidět malé divadélko, veřejné čtení, básničku a společnou písničku vše propojené s jednoduchou pohybovou aktivitou. K poznání budou také dětská oddělení knihovny,“ doplňuje vedoucí odboru kultury Aleš Mokren.

Na setkání dostanou občánci stejné dárky jako při standardním vítání. Kapacita jednoho Klubíku nových občánků je 25 dětí s rodičem nebo rodiči (sourozencem), bohužel není možné přizvat další členy rodiny. Nejbližší termíny Klubíků nových občánků jsou k dispozici během září. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách města zde.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 15.7.2021 / 15.7.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688