mzcr.cz (MZ ČR)
Zdravotnictví  |  23.08.2021 15:07:56

Ministerstva zdravotnictví a dopravy podepsala memorandum o spolupráci při vytváření podmínek pro zajišťování bezpečnosti provozu a rozvoje letecké záchranné služby v České republice

Cílem memoranda, které podepsali oba ministři, je vytvořit obecný rámec pro spolupráci, koordinaci a zajištění trvale udržitelné úrovně bezpečnosti provozu a rozvoje Letecké záchranné služby. A to včetně její předpisové základny, infrastruktury, zázemí, postupů, nových technologií a odborné způsobilosti.

Obě ministerstva budou na základě memoranda spolupracovat v několika oblastech Letecké záchranné služby. Týká se to např. tvorby koncepce vývoje a směřování, zavádění moderních technologií nebo optimalizace informačních toků.

Letecká záchranná služba jako nezastupitelná součást integrovaného záchranného systému si zaslouží neustálou modernizaci. Ať už jde o zlepšování kvality heliportů u zdravotnických zařízení nebo jednotného informačního a navigačního systému. S Ministerstvem dopravy uděláme vše pro to, abychom tohoto cíle dosáhli,“ popisuje význam memoranda ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Memorandum obě strany také zavazuje, že k dosažení společných cílů budou využívat všechny dostupných nástrojů, které jsou jim k dispozici a budou také sdílet informace a data související s Leteckou záchrannou službou.

„Segment Letecké záchranné služby je oborem, kde se prolínají agendy obou rezortů. Zahrnuje jak zdravotnická odborná a organizační témata, tak témata související s pravidly a bezpečností leteckého provoz. Jsem proto rád, že díky nově podepsanému memorandu budou moci obě ministerstva úzce spolupracovat,“ dodává ministr dopravy Karel Havlíček.

Materiál zahrnuje také nominaci odborných zástupců obou rezortů. Za Ministerstvo zdravotnictví se jedná o zástupce Odboru zdravotní péče, zástupce Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR, zástupce odborné Společnosti urgentní medicíny a medicíny katastrof České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, z. s., a zástupce provozovatelů vrtulníků pro LZS, případně další nominované odborníky. Ministerstvo dopravy bude zastupovat zástupce Odboru civilního letectví a zástupci podřízených a pověřených subjektů Ministerstva dopravy jako je Úřad pro civilní letectví, Řízení letového provozu České republiky, s. p.), případně další nominovaní odborníci.

Memorandum je vyhotoveno ve dvou stejnopisech, přičemž každý z účastníků Memoranda obdrží po jednom vyhotovení.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688