cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  19.08.2021 19:07:40

Vedoucí divize blockchainu Facebooku David Marcus: Digitální peněženka Novi má zajištěné licence ve velkých amerických státech

Už je to dlouho, co jsme slyšeli nějaké zmínky o vývoji vlastního stablecoinu Facebooku. Ačkoli technologický kolos chvíli mlčel, po celou dobu pracuje na své digitální peněžence Novi.

Digitální peněženka Novi překonala všechny překážky

Vedoucí Facebooku pro Divizi blockchainu a fintechu David Marcus informoval o postupném vývoji a o tom, jak daleko se za tu dobu dostali. Dotýká se také nejnovějšího vývoje stablecoinů a regulačních opatření, která je obklopují.

Marcus odkazuje na fragmentaci současného platebního systému a na to, jak došlo k několika překážkám před některými slibnými inovacemi v odvětví digitálních plateb.

Facebook pracuje na své digitální peněžence Novi, jak Marcus poznamenává, zajistili pro ni licence od téměř všech hlavních států v USA. Také prozradil, že se Facebooku podařilo zapojit do konstruktivních konzultací s tvůrci finančních politik z celého světa. Marcus píše:

"V USA máme zajištěné licence nebo schválení pro Novi téměř ve všech státech a nebudeme spouštět nikde, kde jsme dosud neobdrželi taková povolení. Sdružení Diem se stalo nezávislým subjektem, který vede vlastní dialog s americkými a globálními regulačními orgány."

Vyřešily se tak všechny oprávněné obavy, které byly vzneseny na adresu tohoto ambiciózního projektu během jeho cesty, od návrhu k vybudování vysoce kvalitního stablecoinu s rozsáhlou ochranou spotřebitele a vysoce kompatibilní platební sítí na jeho podporu - to vše v rámci amerického regulačního obvodu.

Peněženka Novi od Facebooku je „interoperabilní digitální peněženka, která umožní lidem a případně malým podnikům, přesouvat peníze po tuzemsku i do zahraničí rychlým a cenově dostupným způsobem.

Amerika by měla zaujmout vedoucí postavení ve zlepšování digitálních plateb

David Marcus z Facebooku věří, že Amerika může hrát hlavní roli při práci na infrastruktuře digitálních plateb. Udává příklad toho, jak konkureční země jako Čína zaujímá v tomto oboru vedoucí postavení:

Vzhledem k celosvětovému dosahu Facebooku Marcus poznamenává, že Novi bude snadno schopna dosáhnout na miliony lidí po celém světě. Podporuje také vývoj stablecoinů a způsob, jakým může Novi v tomto ohledu hrát zásadní roli místo podpory pouze fiat měn.

Dále poznamenává, že Facebook bude při zakládání Novi účtů provádět veškerou regulační péči. Při registraci zákazníků na Novi tedy budou muset podstoupit povinný KYC proces (ověření identity). Marcus dále dodal:

„Jsme vyzyvatelem v odvětví plateb a lidem, kteří využijí peněženku Novi, budeme nabízet bezplatné osobní platby na domácí i mezinárodní úrovni. Věříme, že lidé budou preferovat službu, která je bezplatná a pohodlnější než ty, které jsou výrazně dražší a nejsou zaměřeny na spotřebitele.“

Marcus také řekl, že Novi je připravena vstoupit na trh. Dodal, že Facebook je přesvědčen o svých operačních schopnostech, aby splnil vysoké standardy norem.

Datum zatím nebylo oznámeno, ale podle Marcusových vyjádření můžeme spuštění digitální peněženky Novi od Facebooku očekávat již velice brzy.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688