pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  16.08.2021 00:00:00

Pardubický: Očkovací kamion se příští týden vrátí do regionu

Krajská pracovní skupina pro očkování projednala v pondělí pokračování očkování do konce prázdnin a výhled na první zářijové dny. K dnešnímu dni bylo v kraji podáno necelých 480 tisíc očkovacích dávek. Alespoň jednou dávkou je očkováno téměř 63 procent obyvatel regionu nad 16 let, což řadí kraj na průměr celé republiky.

„Kromě standardních očkovacích míst, která fungují na bázi registrace skrze centrální rezervační systém, máme otevřeno 10 míst, kam mohou zájemci přijít bez předchozí registrace. To se ukazuje jako dobrá cesta, a to hlavně u jednodávkové vakcíny Janssen. Ta je k dispozici v Orlickoústecké a Litomyšlské nemocnici, dále v Hlinsku, na Seči a v Poličce,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Bezregistrační očkování vakcínou Comirnaty je možné v sále Jana Kašpara, dále v Orlickoústecké, Chrudimské a Litomyšlské nemocnici, v České Třebové, v Poliklinice KOLF v Pardubicích, Hlinsku, LDN Rybitví, na Seči a v Poličce,“ vyjmenoval hejtman Netolický.

Pracovní skupina projednala také další harmonogram očkovacího kamionu. „Ve středu 25. srpna bude kamion přistaven v Pardubicích, 26. a 27. srpna v Přelouči, poté se přesune vždy na jeden den do Starého Mateřova, Holic, Letohradu, Lanškrouna, Moravské Třebové a 2. září zakončí cestu v Dlouhé Loučce,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková. Ta zároveň upozornila, na možnost zapojení praktických lékařů. „Praktickým lékařům je umožněno objednávat si dvoudávkovou vakcínu od společnosti Moderna a jednodávkovou vakcínu Janssen. Tímto mohou praktici výrazně pomoci s očkováním svých pacientů, především těch imobilních, nebo těch, kteří možnost prozatím nevyužili,“ uvedla Matoušková s tím, že v řešení je také potenciální vytvoření mobilního očkovacího týmu. „V této věci budou osloveni starostové pro zjištění předběžného zájmu. Limitem pro výjezd by měl být počet 50 očkovaných v jedné lokalitě. Očkování jednotlivců by pak měli zajišťovat praktičtí lékaři,“ dodala náměstkyně.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688