plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  16.08.2021 00:00:00

Plzeň: Září přinese do Depo2015 hudbu, food festival, divadlo, výstavu i bezobalový trh

Září přinese do Depo2015 hudbu, food festival, divadlo, výstavu i bezobalový trh

Industriální prostor DEPO2015 poskytne v září zázemí hned několika kulturním akcím. Kromě prodloužené a velmi úspěšné výstavy Tajuplný les, v září nově doplněné o dětské workshopy, se lidé mohou těšit na vyhlášení Hudebních cen Žebřík, koncert skupiny Lucie, na několik představení v rámci Mezinárodního festivalu Divadlo, bezobalový trh, filmové projekce, výstavy i festival jídla. Na některé akce je vstup zdarma.

Celý areál depa ožije hudbou hned dvakrát na začátku měsíce. Poprvé v pátek 3. září při slavnostním vyhlášení Hudebních cen Žebřík, které přivítá vítěze dvou ročníků této ankety. Lidé se mohou těšit na Mira Žbirku, Annu K, Marpa x TroubleGang, Michala Prokopa & Framus Five, Johna Wolfhookera, DJ Friky a další. Akci moderují Marek Taclík a Žofie Dařbujánová. V pondělí 6. září se pak uskuteční koncert Dotkni se Lucie. Kapela slibuje plnokrevný rockový koncert a po dlouhých dvou letech, kdy se naposledy vydala na koncertní šňůru, si chce atmosféru osobitého areálu naplno užít.

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Na sv. Václava 28. září ožije nádvoří DEPO2015 oblíbeným festivalem pouličního jídla DEPO street food market. „Tato akce se koná pravidelně několikrát ročně již od roku 2015 a právě zářijová hostina bude jubilejní patnáctá. Pro tentokrát jsme kromě foodtrucků se skvělým jídlem připravili také zpestření pro rodiny s dětmi v podobě tematických workshopů k expozici Tajuplný les, dráhy se šlapacími motokárami a také pískovištěm pro ty nejmenší,“ uvedla k akci Lucie Kaslová, manažerka marketingu DEPO2015.

Na čtyři dny se klempírna a autobusová hala promění v divadelní jeviště, v rámci 29. Mezinárodního festivalu Divadlo tu mohou lidé vidět představení Vyrozumění, D1, Šípková Růženka nebo 294 statečných. Promítat se bude i film Očitý svědek.

Příznivce zero waste životního stylu, jenž klade důraz na nulovou či minimální produkci odpadu, může potěšit v pořadí již čtvrtý bezobalový trh. Do vlastních tašek, sáčků, hrnků či jiných nádob je možné v neděli 12. září nakoupit produkty od lokálních výrobců, kosmetiku i designové výrobky.

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Od poloviny září bude v kavárně DEPO2015 k vidění výstava s názvem Korona | Corona. Pandemie v karikaturách. „Když nic nepomáhá, tak pomůže humor. Výstava představuje pohled českých a německých autorů karikatur a kreslených vtipů, reagujících na události spojené s koronavirem, které ovlivnily celý svět na velmi dlouhou dobu. Ukazuje se, že humor a nadsázka jsou na obou stranách hranice velmi důležitým prostředkem, jak se vyrovnávat s nepříznivými životními událostmi,“ řekl Jan Štěpán, programový ředitel DEPO2015.

Konec září a začátek října bude patřit filmovému International Road Movie Festivalu. Čtvrtý ročník tohoto unikátního projektu uvede 34 road movies od režisérů z celého světa, včetně 25 českých premiér. Na cestu alespoň na filmovém plátně se diváci mohou vydat autem, motorkou, kánoí, dodávkou nebo letadlem. Festival doplní nabitý doprovodný program.

Nadále pokračuje stopovací hra celým areálem Industriální stezka a nejúspěšnější interaktivní rodinná výstava v historii DEPO2015 Tajuplný les, kterou doplní workshopy pro děti od 4 let. Během každé zářijové soboty a neděle a navíc ještě 28. září si mohou děti vyrobit mag(ne)tickou hůlku, lampion nebo čarodějnický klobouk. „Pokud budou chtít rodiče absolvovat se svými dětmi i workshop, musí počítat s tím, že nic není hned. Každý workshop trvá přibližně 20 minut a hůlka, která rozsvítí na výstavě nejednu atrakci, navíc půl hodiny usychá. Je důležité přijít včas a vše si dobře naplánovat,“ upozornila Lucie Kaslová.

Více informací o programu a jednotlivých akcí je na:
www.depo2015.cz

Text: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 16. 8. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688