Osobní finance  |  15.08.2021 16:56:51

Školní rok 2021/2022 už je za rohem - kdy budou prázdniny a na které dny připadnou státní svátky?

Srpen je v polovině a konec prázdnin je za rohem, jak nás upozorňuje kalendář. Někteří se těší (určitě na kamarády, možná i na učitele), někteří asi méně, ale připravit se na nový školní rok 2021/2022 se musejí všichni.

Je třeba nejen mít v kupě od aktovky nebo školního batůžku přes penál plný naostřených tužek po věci na cvičení a přezůvky. Hlavně zatím netušíme, jestli nás čeká podle možností běžný školní rok, okořeněný dejme tomu testováním, nebo zda se děti zase budou muset vzdát veškerých "rizikových" aktivit jako je tělocvik, zpívání, výlety, různé kroužky... bohužel tedy právě těch aktivit, které děti baví a kterých se obvykle účastní s nadšením. To ale ještě přesně uvidíme.

I letos ale rodiče určitě budou muset být operativnější a obezřetnější a dítě nechat hned doma při první známce respiračního onemocnění, alespoň než se prokáže, že jde o obyčejnou podzimní rýmičku. Můžeme být rádi, že moderní možnosti testování nevyžadují historickou podobu karantény (tedy čtyřicet dní izolace) a na zatlučené dveře obydlí se nemalují kříže. Zřejmě i proto bude i ten letošní školní rok náročnější na čerpání dovolených - protože je třeba ošéfovat nejen klasické dny prázdnin - ale zase pár dní snad ušetříme díky státním svátkům.

Školní rok 2021/2022 začíná 1. září ve středu a první volno nastane v úterý 28. září na Den české státnosti.

 

 

V říjnu potom nastanou podzimní prázdniny 27. a 29. října, 28. října slavíme státní svátek Den vzniku samostatného československého státu, děti tedy budou mít tři dny volna.

 

 

Další státní svátek 17. listopad (Den boje za svobodu a demokracii) připadá na středu, a v letošním roce už budou volné jen dny vánočních svátků.

 

Děti mají vánoční prázdniny od čtvrtka 23. prosince do 2. ledna (dospělí mají volno v pátek na Štědrý den, ale 1. i 2. svátek vánoční připadnou bohužel na víkend), do školy jdou žáci i studenti v pondělí 3. ledna 2022.

 

 

Pak je čekají ještě jednodenní pololetní prázdniny v pátek 4. února 2022 a v únoru nebo březnu týdenní jarní prázdniny v termínech podle sídla školy.

Velikonoční prázdniny připadnou na čtvrtek 14. dubna 2022, pátek 15. dubna je Velký pátek a 18. dubna Velikonoční pondělí, státní svátky, kdy mají volno děti a většinou i dospělí.

 

 

Květnové svátky 1. a 8. (Svátek práce a Den vítězství) připadnou oba na neděli. Školní rok skončí ve čtvrtek 30. června a v pátek 1. července 2022 začnou hlavní prázdniny. Ale to je ještě hodně daleko.

Podívejte se na váš termín jarních prázdnin, nebo na přehled veškerých prázdninových termínů v kalendáři.


Pozn. k tabulce jarních prázdnin:  
Praha 1 až 5 jsou městské části:
Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 11, Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.  
Praha 6 až 10 jsou městské části: Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha 19, Praha 20, Praha 21, Praha 22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní Chabry, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř
Zdroj: msmt.cz


Další významné dny, státní svátky a informace o nich najdete v našem kalendáři, podrobněji se na ně podíváme, až se k nim čas nachýlí. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688