plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  13.08.2021 00:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? (13.8.2021)

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

I když léto nezadržitelně letí, ještě stále zbývá dost času na zábavu a zajímavé akce v Plzni. I o nadcházejícím víkendu 14. a 15. srpna bude z čeho vybírat. Pokračují letní program v pivovaru, plzeňské náplavky žijí kulturou a festival Industry Open chystá další akce. Vyberte si z našich tipů a o víkendu dejte Plzeň!

ilustrační foto

Inspiral garden má grády

Kulturní oáza jménem Inspiral Garden jde tento víkend do finále. Celý týden až do soboty je v Šafaříkových sadech na programu živá hudba, divadlo, silent DJs večery i občerstvení, které stojí za to. Co si rozhodně nenechat ujít? V pátek zahrají Mutanti hledaj východisko a v sobotu program zakončí koncert kapely Malé zvíře {jménem podzim}.

Festival plný chutí a vůn

Tento víkend Plzeň ovládne největší gastronomická akce v regionu. Během Prima Fresh Festivalu Plzeň můžete vyzkoušet to nejlepší z domácí i zahraniční kuchyně a ochutnat i něco úplně nového. Gurmánský festival nabídne rozmanité chutě i vůně, přes 50 druhů piv, desítku vinařství, barovou a kavárenskou zónu i zónu pro děti. Chybět nebude ani škola kávy a kuchařské show. Představí se Zdeněk Pohlreich nebo cukrářka Iveta Fabešová.

Plzeňské náplavky žijí kulturou

Letošní edice festivalu Náplavka k světu. zakotvila na břehu řeky Mže a vy se až do konce prázdnin můžete těšit na nabitý program. V pátek se chystá tančírna funk & hip hop, v sobotu pak jóga pod širým nebem. Pozadu nezůstává ani Náplavka na Radbuze, která láká na sobotní filmový večer, tentokrát s Šarlatánem. A než biják začne, můžete si prohlédnout výstavu Barva na ulici na zdech náplavky.

Léto v Prazdroji pokračuje

Až do konce srpna nádvoří plzeňského pivovaru nabízí všechno, co patří ke správné prázdninové pohodě. I tento týden si můžete užít živou hudbu a promítání s orosenou plzní a grilovanými specialitami. V pátek diváky na Formance rozesměje komedie Co jsme komu zase udělali?

BLIK BLIK Tajuplný les

Už jste vyrazili na zábavnou interaktivní expozici pro celou rodinu BLIK BLIK Tajuplný les do DEPO2015? Pokud ne, určitě návštěvu téhle blikající parády doporučujeme. A pokud ano, tentokrát si můžete na víkendovém workshopu dokonce vyrobit mag(net)ickou hůlku, lampion nebo čarodějnický klobouk a užít si výstavu zase trochu jinak. Každý workshop trvá cca 20 minut a hůlka, která vám rozsvítí nejednu atrakci na výstavě, navíc půl hodinky usychá, tak raději přijďte s předstihem.

Filmové večery na zámku Kozel

Nechte se pozvat na filmové večery s Finále Plzeň na unikátních místech a v krásném prostředí. V pátek 13. 8. se od 21:15 bude na zámku Kozel promítat český film Matky, v sobotu pak hit letošního léta od Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ve kterém můžete poznávat i plzeňská místa, kde se film natáčel.

Komentované prohlídky města s infocentrem

Už jste vyrazili na některou z tematických komentovaných prohlídek historického centra Plzně? V pátek se můžete vypravit za Tajemstvím výzdoby plzeňských domů. Sobota patří tradiční prohlídkové trase kolem nejvýznamnějších památek To nejlepší z Plzně, v neděli hlavně děti potěší procházka Báje a pověsti plzeňské. Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru vedle radnice anebo online prostřednictvím Plzeňské vstupenky.

Na zajímavé výlety s Industry Open

Ani tento víkend festival Industry Open s akcemi nešetří. V sobotu se můžete vypravit do sklárny Annín nebo na výlet historickým autobusem po stopách těžby uhlí. Dalším tipem je zážitková jízda historickým parním vlakem za zábavou do Bezdružic a Konstantinových Lázní. V sobotu se také otevřou dosud nezrekonstruované interiéry od architekta Adolfa Loose na speciální trase.

Procházka Po stopách plzeňského průmyslu II.

Vydejte se v neděli v 17 hodin s průvodcem opět po stopách plzeňského průmyslu. Druhá procházka z programu festivalu Industry Open po historii industriálu v Plzni vás provede zejména druhou polovinou století páry. Zasvětí vás do příběhů, které průmysl napsal na území Jižního Předměstí, a přiblíží vám řadu stávajících i neexistujících industriálních staveb, jež daly tvář celému městu. Vstupenky zakoupíte online nebo v infocentru na náměstí Republiky.

Výstava vozidel DDR v DEPO2015

Letos na jaře uplynulo 30 let od ukončení výroby automobilů značek Trabant, Wartburg a Barkas. Pojďte si to v sobotu 14. 8. připomenout do DEPO2015, kde si tahle oblíbená vozítka můžete od 11 hodin prohlédnout. Těšit se můžete i na besedu s cestovatelkou, která podnikla trabantem sólovou jízdu Skandinávií až na Nordkapp, na soutěže a další doprovodný program. Na závěr v 17 hodin z nádvoří vyrazí spanilá jízda.

Měníš, měním, měníme na SWAP Plzeň

V neděli se v DEPO2015 koná už sedmá edice plzeňské oblíbené směny oblečení a doplňků SWAP Plzeň. O co jde? Žádné cenovky, žádný bazar, stačí vybrat v šatníku oblečení, doplňky nebo boty, které už neunosíte a přinést je do DEPO2015. Uděláte radost jak sobě, tak ostatním – někdo s radostí sáhne po kousku od vás, vy si zase přinesete něco přesně pro sebe, a to za jednotné symbolické vstupné do „směňovacího prostoru“. Za vybrané kousky už nic neplatíte. Zní to dobře, že?

Sobotní snídaně na farmářských trzích

Každou sobotu zpříjemňují ráno i den v Plzni farmářské trhy na náměstí Republiky, kde se můžete zastavit mezi 8 a 12 hodinou. Stánky lokálních farmářů, pěstitelů a prodejců regionálních potravin a dalších dobrot vás zásobí na víkendové vaření nebo rovnou vykouzlí skvělou snídani spojenou s příjemnou procházkou po centru Plzně.

Text: Visit Plzeň


 

Zveřejněno: 13. 8. 2021, Adriana Jarošová

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688