Údaje o firmách  |  12.08.2021 17:00:30

Mezinárodní investiční banka podpořila největší projekt na export vyspělého energetického zařízení z České republiky do Ruské federace za posledních 15 let

Mezinárodní investiční banka (MIB) schválila poskytnutí neodvolatelné záruky společnosti ŽĎAS a.s. (Česká republika) na uskutečnění rozsáhlého projektu zahrnujícího návrh, sestavení a instalaci moderní elektrárny pro společnost Magnitogorsk Iron and Steel Works – MMK (Ruská federace). Celkový objem projektu je 172 milionů euro.

Vysoká efektivita a šetrnost k životnímu prostředí této parní elektrárny umožní společnosti MMK využívat plyn z nově postavené vysoké pece ke tvorbě páry a produkci komprimovaného vzduchu v rámci modernizace integrovaného závodu. Toto zařízení zajistí fungování vysokých pecí a uspokojí rostoucí potřeby podniku v oblasti elektrické a tepelné energie.

Společnost ŽĎAS a.s. oslavila letos 70 let od svého založení a je jedním z předních výrobců vyspělého průmyslového vybavení, strojního zařízení a nástrojů pro metalurgický, energetický a automobilový průmysl v České republice. Výrobky společnosti se těší v tuzemsku vysoké poptávce a roste jejich exportní potenciál také na klíčových trzích jako jsou Německo, Čína, Rusko, Rumunsko, Slovensko a Švédsko.

Společnost Magnitogorsk Iron and Steel Works patří mezi největší světové výrobce oceli a drží se na předních příčkách mezi ruskými železnými metalurgy.

Uskutečnění tohoto projektu umožní společnosti ŽĎAS a.s. nejen zachovat současné pracovní pozice, ale také vytvořit mnoho nových a dále posílit svou pozici ve strojírenském průmyslu. Společnost MMK zase dokončí důležitou fázi celkové modernizace a díky možnosti využívat plyn z vysokých pecí jako palivo pro novou elektrárnu také značně sníží negativní vliv svých aktivit na životní prostředí a hodnoty jejích indikátorů tak budou v souladu s nejlepšími mezinárodními standardy a postupy.

Účast Mezinárodní investiční banky v tomto projektu je zcela v souladu s její rolí mnohostranné rozvojové instituce. Tato iniciativa je příkladem jasného integračního efektu, jelikož podporuje zájmy dvou členských zemí MIB. Je navíc navržena tak, aby přispěla k dosažení Cílů udržitelného rozvoje OSN, jako jsou „Dostupné a čisté energie“, „Průmysl, inovace a infrastruktura“, „Odpovědná výroba a spotřeba“ a „Klimatická opatření“.

„Od okamžiku přesunutí našeho ředitelství do Evropy můžeme pozorovat nárůst a intenzifikaci spolupráce s evropskými společnostmi obecně a zejména se společnostmi českými. Rád bych poznamenal, že tento projekt je kvalitativně zcela novým spojením v portfoliu našich půjček a dokumentů v České republice a plánujeme rozšiřování našich investičních aktivit v této zemi a v regionu,“ uvedl Nikolay Kosov, předseda správní rady MIB.


International Investment Bank (IIB) was founded in 1970. Current shareholders of the Bank include Bulgaria, Cuba, Czech Republic, Hungary, Mongolia, Romania, Russia, Slovakia and Vietnam. The Bank has undergone major modernisation since late 2012 and is rated A- (outlook stable) by S&P, A3 (outlook stable) by Moody’s, A- (outlook positive) by Fitch, A (outlook stable) by ACRA.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688