plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  11.08.2021 00:00:00

Fakultní nemocnice Plzeň stále hledá dárce krve, poděkuje jim Viktorka i Gambrinus

Fakultní nemocnice Plzeň stále hledá dárce krve, poděkuje jim Viktorka i Gambrinus

Fakultní nemocnice Plzeň (FN Plzeň) hlásí nedostatek krve, a proto žádá každého, kdo může, aby přišel darovat krev. Pomocnou ruku podává i pivovar Gambrinus a fotbalový klub Viktoria Plzeň. Dárcům jako mimořádnou formu poděkování věnují vstupenky na fotbalový zápas a čepované pivo zdarma během utkání.

V letních měsících se nemocnice často potýkají s nedostatkem krve a letos je situace kvůli pandemii covidu-19 ještě horší. Mnoho pravidelných dárců je na dovolených a ti, kteří byli očkovaní, mohou darovat krev až s časovým odstupem. Navíc jako vždy v létě roste počet úrazů až o desítky procent oproti běžnému období a prázdniny z tohoto důvodu bývají srovnávány s lyžařskou sezonou.

„Letní měsíce jsou vždy z hlediska krevních zásob komplikované. Běžně se spoléháme na pravidelné dárce, ale máme přísná kritéria. Nejčastějšími omezeními jsou pravidelné užívání některých léků či chronická onemocnění. Proto hledáme nové a jsme rádi, že jim můžeme díky Gambrinusu a Viktorii Plzeň poděkovat mimořádnou odměnou. Oceňujeme iniciativu našich partnerů a každému, kdo přijde darovat krev, jsme vděčni,” řekl Václav Šimánek, ředitel Fakultní nemocnice Plzeň.

Vizuál akce Děkujeme za každou kapku!

Vizuál akce Děkujeme za každou kapku!

Fotbalový klub Viktoria Plzeň a pivovar Gambrinus se vzhledem k této situaci rozhodly společně poděkovat dárcům. Každý, kdo přijde darovat krev od 9. do 20. srpna do FN Plzeň, dostane dvě vstupenky na domácí zápas Viktorie Plzeň s Karvinou, který se bude hrát o víkendu 21., nebo 22. srpna (konkrétní termín bude upřesněn). Na místě si bude moci vychutnat během utkání čepované pivo Gambrinus. Voucher na dvě piva zdarma obdrží při vstupu na stadion.

„S Fakultní nemocnicí Plzeň spolupracujeme na různých projektech dlouhodobě, proto jsme se rozhodli pomoci i v současné situaci. Každý dárce je potřeba a my jim chceme naší akcí poděkovat, že pomáhají zachraňovat životy,” uvedl Oliver Jáchymovský, manažer značky Gambrinus.

„Snažíme se dlouhodobě pomáhat, i proto chceme nyní vyzvat všechny naše fanoušky, aby se k nám přidali a šli darovat krev, kterou ve fakultní nemocnici nutně potřebují. Odměnou pro všechny určitě bude dobrý pocit, že mohou pomoci někomu zachránit život, a navíc od nás obdrží dvě vstupenky na fotbal do Doosan Areny,“ řekl za klub jeho mluvčí Václav Hanzlík.

Viktoria Plzeň a Gambrinus společně pomáhají dlouhodobě. V minulosti uskutečnily například projekt Plzeňští Hrdinové či Gambrinus a Viktorka vrací pomoc Plzeňákům (zařízení návštěvní místnosti na Onkologické a radioterapeutické klinice FN Plzeň), nedávno zase připravily pro fanoušky hlasování o největší momenty klubové historie, které budou vyvedeny na limitované edici plechovek. V plánu jsou do budoucna i další zajímavé a charitativní projekty.

Lidé mohou v Plzni darovat krev na Transfuzním oddělení FN Plzeň, které najdou v ulici 17. listopadu 12 na Borech každý pracovní den v čase od 6:30 do 12 hodin. Ve středu pak ještě od 13 do 17 hodin.

Podmínky, za kterých lze darovat krev, je možné předem získat na: https://to.fnplzen.cz.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 11. 8. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688