Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  11.08.2021 00:00:00

Srpnové akce 2021 - Hrady a zámky v Královéhradeckém kraji

S ohledem na epidemiologickou situaci je možné, že se některé kulturní akce nebudou moci uskutečnit. Prosíme, pro aktuální informace sledujte také webové stránky a sociální sítě jednotlivých objektů.
Hrádek u Nechanic

12. – 13. 8.: státní zámek Hrádek u Nechanic – Indigo Company. Představení pražské divadelní společnosti. Na programu budou hry Cyranu z Bergeracu a Jak je důležité býti (s) Filipem.

13. 8.: státní zámek Opočno – Rusalka. V nádherném prostředí zámku Opočno můžete zažít krásný, romantický večer s jednou z nejslavnějších a nejoblíbenějších oper v exkluzivním provedení předních českých pěvců, pojatou jako komorní drama lásky a zrady na pozadí dvou světů – přírody a světa lidí. Více informací na www.kulturapodhvezdami.cz

14. 8.: státní zámek Opočno – Procházka slavnými muzikály. V nádherném prostředí zámku Opočno můžete zažít krásný, romantický podvečer s největšími muzikálovými hity v podání manželů Králových. Vydejte se s námi na společnou procházku rozmanitým světem muzikálu od Broadwaye přes Londýn až k nám do Opočna. Více informací na www.kulturapodhvezdami.cz.

14. 8.: státní zámek Opočno – Robinson Crusoe. V nádherném prostředí zámku Opočno můžete zažít krásný, romantický podvečer s muzikálem Robinson Crusoe. Vydejte se s námi na osamělý ostrov uprostřed oceánu. Více informací na www.kulturapodhvezdami.cz.

15. 8.: státní zámek Opočno – Prohlídka zámeckých obrazáren s rozšířeným výkladem. Mimořádná prohlídka velké a malé obrazárny zámku s rozšířeným výkladem a prodlouženou dobou trvání (cca 50 min.). Koná se pouze v předem vyhlášených termínech (info o dalších termínech zde). Kapacita skupiny max. 12 osob. REZERVACE DOPORUČENA! Pozn.: Rezervované vstupenky je třeba si vyzvednout nejpozději 15 min. před začátkem prohlídky. Pokud tak z jakéhokoliv důvodu neučiníte, vaše rezervace zaniká a vstupenka bude prodána dalšímu zájemci. Rezervace na tel.: 494 668 216, opocno@npu.cz

15. 8.: státní zámek Opočno – Slza – akustický koncert. V nádherném prostředí zámku Opočno můžete zažít krásný, romantický podvečer s největšími hity skupiny Slza, která zahraje svůj akustický koncert. Nenechte si tuto příležitost ujít. Akce pod širým nebem se koná za každého počasí a začátek má v 17:30, délka je 75 minut. Areál bude otevřen od 16:30.

15. 8.: státní zámek Opočno – Muž se železnou maskou. Výpravná koncertní verze úspěšného muzikálu divadla Brodway. Více informací na www.kulturapodhvezdami.cz.

16. 8.: státní zámek Opočno – Talkshow 7 pádů Honzy Dědka. Oblíbený pořad 7 pádů Honzy Dědka čeká sice o prázdninách natáčecí pauza, ale populární moderátor rozhodně nelení a se svou show vyráží za diváky napříč republikou. Navštíví i zámek Opočno.

17. 8.: státní zámek Opočno - Edith Piaf - Dnes nechci spát sama. Divadlo Kampa přiveze v srpnu na jeviště českých a moravských zámků představení, které se divákům vryje pod kůži. Inscenace Edith Piaf: Dnes nechci spát sama mapuje životní příběh světově proslulé zpěvačky a je protkaná jejími nesmrtelnými písněmi. Na své pražské domovské scéně je od prvního uvedení v roce 2018 představení pravidelně beznadějně vyprodané a úspěch sklízí i na zájezdech po celé republice.

20. 8.: hospitál Kuks – Strašidlo cantervillské. Divadelní představení Strašidlo cantervillské míří na Kuks. Režisér Městského Hálkova divadla v Nymburce, Jaroslav Kříž, si vzal za své oživit veselý a do jisté míry i napínavý příběh Oscara Wilda. Více informací a prodej vstupenek.

20. 8.: státní zámek Opočno – Koncert Čechomor Tour 33 radostí života. Čechomor vyráží na turné s novou deskou Radosti života a zároveň oslaví 33 let skupiny na hudební scéně. Koncert je k stání. Areál se otevírá zpravidla 1 h před začátkem koncertu. Vstupenky zde.

21. 8: hospitál Kuks – Hudební léto Kuks. 12. ročník mezinárodního festivalu klasické hudby, který tradičně proběhne v kostele Nejsvětější Trojice v Kuksu. Festival pořádá Královédvorský chrámový sbor z. s. spolu se správou hospitálu Kuks. Rezervace vstupenek je možná prostřednictvím e-mailu: rezervace@hudebniletokuks.cz. Více informací najdete na www.hudebniletokuks.cz.

21. – 22. 8.: státní zámek Hrádek u Nechanic – Zámecké slavnosti. Dobový jarmark a občerstvení na nádvoří. V sobotu s doprovodným programem.

21. 8.: státní zámek Opočno – Noční prohlídky. Ze zámku přes oratoř kostela do hrobky Trčků s doprovodným programem – renesanční hudba a tance.

23. – 29. 8.: hospitál Kuks – Theatrum Kuks. Festival Theatrum Kuks nabízí barokní a barokem inspirované umění v kulisách kukského areálu a okolí. Navazuje na tradici Kuksu jako hudebního, divadelního a uměleckého centra evropského významu. Hlavním krédem festivalu je víra v to, že baroko má mnoho společného s dneškem a i po 300 letech dokáže zaujmout, překvapit či pobavit. Protože baroko není jízda na mrtvém koni!

28. 8.: státní zámek Náchod – Noční prohlídky.

29. 8.: státní zámek Hrádek u Nechanic – Nejslavnější české muzikály. Slavné muzikálové melodie M. Davida a K. Svobody. Vstupenky na www.ticketportal.cz.

do 31. 8.: hospitál Kuks – SoliDeo v kostele Nejsvětější Trojice. Duo hudebníků souboru SoliDeo bude v průběhu letních prázdnin zpříjemňovat prohlídky základního okruhu svým vystoupením v kostele Nejsvětější Trojice. Ve svém představení seznámí návštěvníky s vybranými historickými hudebními nástroji, na které zahrají hudbu dob dávno minulých.

do 31. 8.: státní zámek Náchod – Výstava fotografií – Broumovská skupina kostelů. Po celé letní prázdniny můžete na Státním zámku v Náchodě zhlédnout výstavu spolku Omnium. Každý den kromě pondělí díky ní můžete obdivovat krásy souboru kostelů z Broumovska, porozumět vzniku těchto architektonických skvostů i poodhalit tajemství jejich pohnutých osudů.

do 31. 8.: státní zámek Opočno – Výstava „Erbovní bestie.“ Unikátní výstava nadpřirozených bytostí z erbů evropské šlechty v životní velikosti. Víte, jak vypadá třeba takový kentaur, pegas, bazilišek či mořská panna? Pokud máte pochybnosti, navštivte hladomornu zámku v Opočně. Edukativní výstava pro dětského i dospělého návštěvníka. Jednotná cena: 50 . Děti do 3 let zdarma.

do 31. 10.: státní zámek Opočno – Výstava „Dvorské kordy z opočenských depozitářů.“ Krátkodobá výstava běžně nezpřístupněných sbírkových předmětů zámecké sbírky. Výstava na dvou desítkách exponátů stručně ilustruje přerod šlechtické soubojové zbraně — rapíru v přepychový doplněk oděvu — dvorský kord. Exponáty bude možné zhlédnout v provozní době zámku pouze v rámci prohlídek zbrojnic (případně prohlídek zbrojnic s rozšířeným výkladem nebo speciální prohlídky "Dopoledne v opočenské zbrojnici").
(www.zamek-opocno.cz; www.facebook.com/zamekopocno; www.instagram.com/zamekopocno)

do 31. 10.: státní zámek Ratibořice – Jelgava a Rundále, místa dětství Kateřiny Zaháňské. Výstava fotografií ve Vstupní hale zámku, přibližující místa, ve kterých strávila svá dětská a dívčí léta Kateřina Vilemína princezna Kuronská a pozdější vévodkyně Zaháňská.

Zdroj: NPÚ

Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 11.8.2021 / 11.8.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688