Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
10.08.2021 17:37:18

Počasí: Klidné léto s vysokými teplotami kolem 28 °C

 

Počasí v dalším období bude jako malované. Ubude srážek i oblačnosti a teploty poletí vysoko nahoru. Naštěstí nepůjde o teplotní extrémy, jaké sužují jižní Evropu, kde je až 45 °C. U nás bude nejčastěji kolem 29 °C, nížiny se dočkají tropické třicítky. Velmi pěkná fáze léta je před námi. Delší sprnové noci už poskytnou dostatek osvěžení ráno. Uvidíme, kdy přijde první studená fronta od západu, mělo by to být kolem neděle a pondělí. Jinak bude slunečno a relativně sucho. Česko je naštěstí zalité velmi dobře, skoro 100 % území je bez rizika půdního sucha v dalších dnech.  

Situace na jihu Evropy byla je a bude vážná. Extrémně vysoké teploty tam sužují velkou část území středomořských oblastí. Návazné požáry jsou zničující a v dalších dnech budou pokračovat. Ohroženy jsou hlavně Španělsko, Itálie, okolní ostrovy a postupně znovu i Chorvatsko a Řecko. Je velké štěstí, že nevzniká dálnice tohoto horkého proudění na sever k nám do střední Evropy.


Předpověď počasí na další dny 

Ve středu bude polojasno až skoro jasno. Odpoledne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky. Teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě až 28 °C.

Ve čtvrtek bude skoro jasno, polojasno. Odpoledne přechodně až oblačno. Teploty 24 až 28 °C.  

V pátek bude skoro jasno, polojasno. Odpoledne přechodně až oblačno. Místy přeháňky, hlavně na západě. Teploty 27 až 31 °C.

V sobotu bude skoro jasno, polojasno. Odpoledne přechodně až oblačno. Místy přeháňky. Teploty 26 až 30 °C, na jihovýchodě až 32 °C. 

V neděli bude skoro jasno, polojasno, jen ojediněle přeháňky. Na konci dne možná od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. To bude nutné upřesnit. Teploty 24 až 28 °C, na východě až 30 °C. 

Počasí 12.8.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty