plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  06.08.2021 00:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? (6.8.2021)

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

První srpnový víkend v Plzni nabídne příjemné počastí a spoustu zajímavých akcí. Užít si můžete letní akce v pivovaru, koncerty a hudební festivaly, program na náplavkách, festival Industry Open pro milovníky industriálu nebo prohlídky katedrály a mnoho dalšího. O víkendu dejte Plzeň!

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Bolevák Music Festival

Na pláži Ostende u Velkého boleveckého rybníka bude o víkendu živo, koná se zde největší festival taneční hudby na západě Čech. Festival nabídne tři zahraniční headlinery – dvojici Jewelz & Sparks, mistra basu Loopers nebo slovenskou hvězdu Mairee. Organizátoři slibují, že letošní ročník posune festival zase o kousek dál, ať už jde o „nabušený“ line-up, novou stage nebo doprovodné vizuální efekty. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream.

Otvírá venkovní oáza Inspiral Garden

Už ve čtvrtek otevřela své brány Inspiral Garden, příjemná pop-up kulturní zóna v Šafaříkových sadech. Po deset dalších dní a nocí se zde můžete zastavit na koncert, silent disco nebo divadlo. Inspiral Garden zahájil ve čtvrtek koncerty Mirky Novak a uskupení Načeva a Zdivočelí koně, v pátek se můžete těšit na několik silent DJ setů, v sobotu pak na kapely Papersand a Sebevrány. Vstup je zdarma.

V DEPO2015 se rozproudí Energie pro kulturu

DEPO2015 koncem týdne ožije druhým ročníkem putovního festivalu Energie pro kulturu. Představí známé umělce společně s místními divadly a kapelami a kulturními institucemi. Hlavními hvězdami pátečního programu budou Meky Žbirka a Jaroslav Uhlíř. Celý program najdete zde, vstup je zdarma.

Za kulturou a zábavou na plzeňské náplavky

I tento víkend můžete zakotvit na některé z plzeňských náplavek na zajímavé akci. Na Náplavce k světu. na břehu Mže na Roudné, si můžete každý pátek zatančit, tentokrát se chystá Swingový workshop. V sobotu pak na Mži zahrají dámské vokální těleso Tutti Voci (od 18 hodin) a ukrajinská formace Love’n’Joy (od 20 hodin). Na Náplavku na Radbuze můžete v sobotu přeběhnout na film, od 21 hodin tam stihnete 3Bobule.

Za tajemstvím BOHEMIA SEKTu s Industry Open

Festival Industry Open vás tento pátek a sobotu zavede do Starého Plzence, kde budete moci zajít na speciální komentovanou prohlídku jednoho z nejvýznamnějších výrobců sektů a vín ve střední Evropě – Bohemia Sektu. V rámci prohlídky vás čeká i ochutnávka exkluzivního sektu Louise Girardot. V sobotu se uskuteční další z řady komentovaných prohlídek expozice Příběhy dvoutaktů v Muzeu Lobzy.

Výlet z Plzně za filmem či vínem

Udělejte si výlet z Plzně na zajímavou akci. Tento víkend si můžete vybrat třeba mezi vodním hradem Švihov a Chotěšovským klášterem. Na Švihově se v rámci OFF programu Festivalu Finále v pátek představí filmová novinka podle knižní předlohy Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel. V Chotěšově přímo v magickém prostředí místního kláštera se v sobotu koná festival vína. Kromě degustací vína z tuzemských vinařství nebude chybět ani cimbálovka a večerní koncert kapely Hibaj.

Léto v Prazdroji startuje filmové večery

Na nádvoří Plzeňského Prazdroje to v létě žije kulturou díky Létu v Prazdroji. A právě dnes začíná srpnová série filmových večerů u Formanky, pivnice v srdci pivovaru, kde vás od 21:30 hodin čeká film Havel. Vstupenky na film doporučujeme zakoupit předem online.

Komentované prohlídky katedrály sv. Bartoloměje

Katedrála sv. Bartoloměje se po 100 letech dočkala rekonstrukce interiéru. Ten byl letos v červnu opět otevřen veřejnosti a nově byla zpřístupněna i půdní expozice pod střechou tohoto plzeňského gotického klenotu. Obojí můžete obdivovat při komentovaných prohlídkách, které se konají celé léto. Konkrétní termíny prohlídek a předprodej vstupenek najdete online na Plzeňské vstupence.

BLIK BLIK Tajuplný les: workshopy pro děti

DEPO2015 připravilo k výstavě BLIK BLIK Tajuplný les doprovodný program v podobě workshopů pro děti. Tento víkend si v depu mohou vyrobit magickou hůlku nebo čarodějnický klobouk, které pak v Tajuplném lese určitě využijí. Výstava potěší nejen malé objevitele, ale i hravé dospělé.

Sobotní ráno na farmářských trzích na náměstí Republiky

Vonící káva, čerstvé pečivo, výběr kvalitních lokálních surovin na víkendovou grilovačku a k tomu příjemný chládek ve stínu katedrály sv. Bartoloměje. Tak nějak si představujeme ideální sobotní ráno. A vy si ho nemusíte jen představovat, pokud v sobotu mezi 8 a 12 hodinou zajdete na Plzeňské farmářské trhy na náměstí Republiky, můžete ho sami zažít.

Kam v Plzni vyrazit o víkendu:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 6. 8. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688