cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  04.08.2021 18:05:44

Předseda SEC vymezil dělící čáru mezi Bitcoinem a jeho napodobiteli při své řeči v Aspenu

Předseda SEC vymezil dělící čáru mezi Bitcoinem a jeho napodobiteli při své řeči v Aspenu

04.08.2021 / Crypto Kingdom

Nastupující předseda Komise pro kontrolu cenných papírů a burz (SEC) Gary Gensler v úterý prohlásil nové komentáře o Bitcoinu, přičemž vymezil dělící čáru mezi největší kryptoměnou na trhu a jejími napodobiteli.

Gary Gensler - přítel nebo nepřítel?

Nový předseda SECu byl celé roky propagátorem kryptoměn, vyučoval na přednáškách o jejich technologii a vždy k nim měl blízký vztah. Po jeho zvolení do čela SECu tak od něj má veřejnost velká očekávání, spojená také se schválením prvního ETF v USA. Gensler však od té doby vysílá spíše smíšená vyjádření, která působila dost matoucím dojmem.

Ne jinak tomu bylo i při jeho projevu na úterním fóru Aspen Security, kde Gary Gensler vyřknul řadu nových komentářů o Bitcoinu, kdy také vymezil dělící čáru mezi největší kryptoměnou a dalšími kryptoměnami, které se ho snaží napodobit.

Je třeba poznamenat, že Gensler se snažil zasadit o důvěryhodné prostředí Bitcoinu, vylíčit historii mailing listu skupiny cypherpunk (zajímající se o soukromí a kryptografii), citoval e-mail Satoshi Nakamota oznamující jeho projekt a opakovaně validoval síť jako „skutečnou inovaci“.

V jeden moment poznamenal: „[Bitcoin] byl a mohl by být katalyzátorem změn v oblasti financí a peněz.“

Přesto bylo na tuto událost pohlíženo jako na nestranické místo pro globální vůdce a tématem diskuse byla nejčastěji národní bezpečnost. To někdy znamenalo, že Gensler objasnil, že podporuje přísná pravidla pro společnosti a jednotlivce, kteří se snaží vybudovat ekonomiku podle protokolu.

Gensler několikrát řekl, že on i SEC by se velmi rádi zajímali o identitu Satoshi Nakamota a během sekce otázek a odpovědí šel Gensler tak daleko, že požádal publikum, aby předložilo jakékoli informace o jeho identitě.

Navíc, i když Gensler v podstatě pouze zmínil Bitcoin mezi ostatními kryptoměnami, popsal zeširoka činnosti probíhající v tomto odvětví a ne vždy to bylo příznivě.

"Krypto aktiva primárně poskytují prostředek digitální vzácnosti spekulativních investic," řekl a dodal: "Lidé obecně kupují tyto tokeny v očekávání zisku."

Nebyl zmíněn vývoj, jako je například vznik sítě Lightning Network na Bitcoinu, a opakovaně také naznačoval, že Bitcoin běžní lidé nevyužívají jako zúčtovací jednotku nebo prostředek směny, a to navzdory pokračujícímu přijetí v Salvadoru k takovým účelům.

Gensler také nekomentoval, do jaké míry by altcoiny jako Ethereum měly podléhat stejným předpisům jako Bitcoin, ačkoli si všiml rostoucí všudypřítomnosti dalších kryptoměn a dodal: „Toto je skutečně celosvětový trh.“

Pokračoval: „Na rozdíl od jiných obchodních trhů, kde investoři procházejí zprostředkovatelem, jako je newyorská burza (NYSE), mohou lidé obchodovat na kryptoobchodních platformách bez brokera - 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, z celého světa.“

ETFka a ekonomická historie

Jinde se Gensler vyjádřil k tomu, jak by se mohl SEC zachovat ohledně mnoha návrhů na burzovně obchodované fondy (ETF), které nyní čekají na posouzení od Komise. Naznačil tak, že ty žádosti, které jsou založeny na futures Bitcoinu, by mohly mít největší šanci na schválení.

"Vzhledem k těmto důležitým ochranným opatřením se těším na přezkoumání takových těchto podání zaměstnanci, zejména pokud jsou omezeny na tyto Bitcoinové futures obchodované u CME," řekl. (CME Group = největší světová burza finančních derivátů)

Přesto chtěl debatu orámovat jako součást dlouhé historie konfliktu mezi soukromými a veřejnými penězi, přičemž zdůraznil přijetí takových peněz, které jsou kryty vírou a důvěryhodností vlád.

Gensler například zahájil svůj projev slovy: „Pro ty, kteří chtějí podporovat inovace v kryptoměnách, bych rád poznamenal, že finanční inovace v celé historii nepřečkají dlouho mimo rámec veřejných politik.“

Je pozoruhodné, že některá jeho prohlášení lze označit za protiklad sentimentu mezi inovátory Bitcoinu, protože obhajoval roli vlády jako tu, která bude i nadále dodávat důvěru finančním trhům, a to i těch, které budou jednoho dne založeny na standardu Bitcoinu.

Gensler uzavřel: „V srdci financí je důvěra. A v srdci důvěry v trhy je ochrana investorů. Pokud bude tento směr pokračovat, nebo dosáhne některého ze svých potenciálů být katalyzátorem změn, uděláme nejlépe, když jej začleníme do rámců veřejné politiky.“

Jak jsme zmiňovali v úvodu - předseda Gary Gensler má spoustu smíšených názorů. Regulacím se však krypto nevyhne, pro to dobré i špatné, co s sebou regulace přináší.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688