olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  02.08.2021 00:00:00

Olomouc: Program na prázdninové dny nabízí Pevnost poznání

Program na prázdninové dny nabízí Pevnost poznání

2. srpna 2021 (po)

Letní dny, které nelze strávit třeba u vody, si mohou turisté i Olomoučané zpestřit návštěvou interaktivních expozic a planetária v Pevnosti poznání. Milovníci chytré zábavy se tam mohou zapojit do originálních motivačních programů, které science centrum nabízí ve spolupráci s partnery z oblasti vzdělávání a cestovního ruchu z celé republiky. Otevřeno je každý den.

V pokladně v přízemí získají Cestovní pas České asociace science center, díky kterému se podívají do vesmíru, pod vodní hladinu, popovídají si s roboty, ovládnou předměty pouhou myšlenkou nebo zažijí výcvik pilotů stíhaček. „Cestovaní s tímto pasem je jednoduché. Stačí si do něj nechat potvrdit nákup vstupenky a čtvrtá návštěva zapojené organizace je zdarma. Lidé tak mohou během prázdnin objevit další úžasná místa, která zábavnou formou popularizují vědu,“ řekla Martina Vysloužilová, mluvčí Pevnosti poznání. Do sezónní akce se zapojili iQLANDIA Science Center Liberec, Hvězdárna a planetárium Brno, Svět Techniky Ostrava, Techmania Science Center Plzeň a VIDA! science centrum Brno.

Dalším vítaným společníkem a průvodcem na výlety a objevování nových míst, může být turistická hrací karta, která zájemce zavede do 65 památkových objektů napříč Českou republikou. „Princip hry není složitý. Stačí do 31. října 2021 navštívit zapojenou památku, sbírat razítka a třetí návštěva je za poloviční vstupné, sedmá zdarma. Na konci sezóny pak budeme losovat o hodnotné ceny,“ vysvětlil organizátor Petr Lukas, který je provozovatelem portálu Objevuj památky a jedním ze zakladatelů Asociace nestátních otevřených památek.

Pevnost poznání je zapojena také do programu Olomouc region Card. Držitelé turistické karty mají dvacetiprocentní slevu na základní vstupné. Kartu s mnoha dalšími benefity pro návštěvníky Olomouce nabízí Informační centrum, které je v podloubí radnice na Horním náměstí.

Centrum popularizace Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci sídlí v unikátně zrekonstruované, památkově chráněné budově velkého dělostřeleckého skladu v olomoucké Korunní pevnůstce. Prostřednictvím interaktivních expozic, dílen, laboratoře a digitálního planetária zde zaměstnanci a studenti univerzity zábavnou a hravou formou přibližují dětem i dospělým vědecké poznatky i historická fakta.

| Poslední úprava: 2. srpna 2021 (po)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688