army.cz (MO ČR)
Armáda  |  31.07.2021 20:46:40

150 absolventů Univerzity obrany odchází k vojenským útvarům

Začátek slavnostního aktu podtrhl průlet vrtulníkové formace, která nebe nad náměstím Svobody zbarvila do barev trikolóry. Hlavní částí slavnostního aktu bylo pasování absolventů do důstojnické hodnosti univerzitním mečem před bojovým praporem univerzity, které poprvé ve svém funkčním období provedla rektorka-velitelka brigádní generálka Zuzana Kročová. Symbolické pasování absolventů se uskutečnilo prostřednictvím poručice Natálie Hanákové, absolventky pětiletého magisterského studijního programu Řízení a použití ozbrojených sil ve specializaci Velitel ženijních jednotek na Fakultě vojenského leadershipu. Ve svém vystoupení jménem všech absolventů poděkovala především učitelům, díky nimž absolventi získali kvalitní vzdělání a všem blízkým absolventů, kteří jim pomáhali překonat těžké okamžiky na cestě za jejich cílem. „V současné chvíli před sebou vidíme ty, kteří svůj předsevzatý cíl i přes všechny překážky dokázali zdárně realizovat,“ uvedla.

 

Budoucí pilíř armády

 

Za vynikající studijní i vojenské výsledky byla oceněna desítka absolventů věcnými dary ministra obrany, které předal 1. zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR generálporučík Jaromír Zůna. Na adresu absolventů řekl: „Stojí před vámi nové výzvy, otevírají se vám další možnosti. Svoje nabyté znalosti a získané dovednosti můžete uplatnit během následující vojenské kariéry a to jak doma, tak i v zahraničí. Jste budoucím pilířem naší armády, bude na vás záviset její další směr a rozvoj.“

 

Další skupina absolventů obdržela za příkladné studijní výsledky peněžitou odměnu rektorky-velitelky. Ta ve svém projevu ocenila úsilí absolventů, kteří se v uplynulém roce museli vyrovnat s distanční výukou, a řada z nich přitom zvládla aktivně pomáhat při epidemiologické situaci či v dobrovolnické činnosti. „Ve studijní a vojenské oblasti vám ale nikdo nic neslevil. Jako profesionálové jste splnili úkoly ve prospěch občanů této země, a přitom jste úspěšně dokončili studium. Proto si vás velice vážím a jsem na vás hrdá,“ zdůraznila generálka Kročová.

 

Závěrečný pochod absolventů ukončil nejen slavnostní akt, ale předznamenal zakončení jedné důležité etapy v životě mladých vojenských profesionálů, ve které je nízkým přeletem nad náměstím Svobody pozdravily stíhací letouny Armády ČR. Pak už zbývalo jen sborové zvolání „sloužíme vlasti“ a tradiční vyhození vojenských čepic do vzduchu.

 

Po vojenském ceremoniálu vyřazení absolventů z řad Univerzity obrany jako vojenského útvaru, následovaly akademické obřady. Během několika promocí složili úspěšní absolventi akademický slib a z rukou děkanů fakult převzali vysokoškolské diplomy.

]]>
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688