Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  30.07.2021 00:00:00

Stavba tělocvičné haly Pouchov bude dokončena na podzim

Na jaře loňského roku odstartovala stavba nové tělocvičné haly na Pouchově v Hradci Králové, která nabídne dvě tělocvičny, sociální zázemí, šatny, úložné prostory, galerii (tribunu) i parkoviště s 46 místy. Stavební práce by měly být dokončené na podzim. Za vybudování nového sportovního zázemí s parkovištěm, jehož zhotovitelem je společnost Stylbau, město zaplatí zhruba 49 milionů korun bez DPH.
Hala Pouchov

„Tělocvičná hala na Pouchově bude využitelná pro různé sporty, vhodná bude například na klasické halové sporty jako jsou basketbal, volejbal, badminton a podobně. Rozměr haly odpovídá dvěma volejbalovým hřištím. Kromě zázemí a prostoru tělocvičny zde bude veřejnosti sloužit také parkoviště pro 46 automobilů. Polovina míst bude určená pro návštěvníky zařízení přímo v areálu a druhá polovina umístěná vně bude sloužit veřejnosti,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. V hale se také nachází malá tělocvična se zázemím, která bude určená pro cvičení a další pohybové kurzy. „Když vše půjde podle stanoveného harmonogramu, počítáme s tím, že stavba bude hotová koncem října,“ dodává náměstek Bláha.

Město na stavbě zatím proinvestovalo přibližně 29 milionů korun bez DPH. „V těchto dnech byly zahájeny práce na obkladech a dlažbách v šatnách a sociálním zázemí. Ve velké hale také montujeme podhledy a v dalších týdnech začneme s pokládkou palubovky a dřevěných obkladů haly. Čeká nás ještě osazení zrcadly v malé tělocvičně a v následujících dnech bude probíhat budování parkoviště uvnitř areálu,“ říká stavbyvedoucí Zdeněk Vais ze společnosti Stylbau.

Provozovatelem tělocvičné haly budou Technické služby Hradec Králové, hlavním uživatelem pak TJ Sokol Pouchov, která čítá přibližně 350 aktivních sportovců. Halu bude možné využívat na sporty jako je volejbal nebo softbal, ale také na cvičení pro širokou veřejnost v rámci sokolské všestrannosti (jóga pro ženy, zdravotní cvičení pro seniory, cvičení rodičů s dětmi, cvičení předškoláků, zdravotní cvičení s prvky pilates atd.). Halu budou moci využívat i školy pro cvičení žáků a studentů v rámci tělesné výchovy. Nové prostory hodlá město nabídnout k využití mateřským, základním a středním školám v okolí, a také Univerzitě Karlově a Univerzitě Hradec Králové.

VIDEO:


Kateřina Šmídová, tisková mluvčí

Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 29.7.2021 / 29.7.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688