plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  30.07.2021 00:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Poslední červencový víkend v Plzni slibuje to pravé prosluněné počasí, vyletněné zahrádky i spoustu zážitků. Léto v pivovaru, oživené plzeňské náplavky, veganský food festival, pivní festival, festival Industry Open pro milovníky industriálu, prohlídky historického centra a mnoho dalšího. Tak dejte Plzeň!

ilustrační foto

Plzeňské náplavky žijí kulturou

Letošní edice oblíbeného letního festivalu Náplavka k světu zakotvila na břehu řeky Mže a vy se od tohoto víkendu až do konce prázdnin můžete těšit na nabitý program. V pátek startuje oblíbená tančírna, v sobotu můžete vyrazit na jógu pod širým nebem. Pozadu nezůstává ani Náplavka na Radbuze, která láká na sobotní filmový večer. Tentokrát poběží Ženy v běhu.

Léto v Prazdroji pokračuje

Do plzeňského pivovaru můžete vyrazit za zážitky prakticky kdykoliv. V létě je to ale přeci jen trochu zábavnější. Až do konce srpna tamější nádvoří nabízí všechno, co patří ke správné prázdninové pohodě. Vyrazte na čtvrteční koncert plzeňské kapely Burma Jones a užijte si i orosené pivo a grilované speciality.

Mezinárodní dixielandový festival

Už tento víkend budou Plzní ze zahrady Měšťanské Besedy znít tóny jazzu a swingu a město naplní atmosféra New Orleans. V sobotu zahájí program vystoupení a průvod dixielandových kapel od katedrály sv. Bartoloměje. V zahradě Měšťanské Besedy pak během víkendu vystoupí Pilsner Jazz Band, The Dixie Hot Licks nebo např. Sunny Groove Dixie z Lotyšska. V neděli bude program pokračovat i v Riegrově ulici.

Raven Fest

Minipivovar Raven po úspěšném loňském ročníku opět pořádá festival, kde se čepuje výhradně pivo z jejich vlastní produkce. V nabídce bude více než deset druhů neobvyklých pivních stylů. Mezi ochutnáváním se navíc během Raven Festu můžete vydat na prohlídku pivovaru se sládkem, poslechnout si něco z široké hudební produkce nebo se občerstvit u některého ze street food stánků.

Industry Open: Vlakem do depa ČD nebo pěšky Po stopách průmyslu

Fanoušci železnice si mohou tento víkend užít zážitkovou jízdu vlakem za brány depa kolejových vozidel v Plzni. Během komentované projížďky uvidíte točnu, myčku i čerpací stanici pro lokomotivy, nahlédnete do haly soustředěných oprav, kde uvidíte údržbu vozidel. Jízdy se konají v sobotu i v neděli. V neděli se pak můžete s průvodcem vydat na procházku po stopách plzeňského průmyslu. Dozvíte se zajímavosti o překotném rozvoji a změnách v Plzni v 19. století. Z agrárního města se tehdy Plzeň měnila v lázeňské sídlo a poté v město průmyslu. První ze dvou vycházek po historii plzeňského průmyslu a jeho často již zaniklých stopách začíná na adrese Nádražní 2, Plzeň. Vstupenky na akce festivalu Industry Open zakoupíte online, nebo v infocentru na náměstí Republiky.

DEPOvLETU o víkendu dolétá

Kulturní centrum DEPO2015 v červenci žilo pestrým kulturním programem, který vyvrcholí tento víkend koncertem plzeňské jazzrockové formace Ed Rosenthal + Marcel Gidote’s Holy Crab. Sobota bude patřit mladé klatovské kapele BTnJ. Koncerty startují ve 20:00 a jsou zdarma.

Vegan Food Festival

V sobotu se v Plzni uskuteční historicky první ročníkveganského food festivalu. Ochutnat můžete slané i sladké dobroty i alko a nealko nápoje čistě rostlinného původu. Festival se koná v prostranství U Branky od 10 do 18 hodin a vstup je zdarma.

Je libo pohoda a Leháro?

V prostoru za Rychtářkou na břehu Mže vyrostl sportovně-relaxační letní areál Leháro. V areálu připomínajícím pláž se můžete občerstvit, posedět, poležet, zahrát si plážový volejbal nebo si užít koncert. Tento pátek Leháro hostí Summer Vibes 2021, letní mejdan s drinky, párty DJs, soutěžemi a závody o zajímavé ceny.

Sobotní snídaně na farmářských trzích

Každou sobotu zpříjemňují den farmářské trhy na náměstí Republiky, kde se můžete zastavit mezi 8 a 12 hodinou. Stánky lokálních farmářů, pěstitelů a prodejců regionálních potravin a dalších dobrot vás zásobí na víkendové vaření nebo rovnou vykouzlí výbornou snídani spojenou s příjemnou procházkou po centru Plzně.

Komentované prohlídky města s průvodci

Už jste vyrazili na některou z tematických komentovaných prohlídek historického centra Plzně? V pátek se můžete vypravit na Báje a pověsti plzeňské. Sobota patří tradiční prohlídkové trase kolem nejvýznamnějších památek To nejlepší z Plzně, v neděli se koná novinková trasa Osvobození 1945. Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru vedle radnice nebo online prostřednictvím Plzeňské vstupenky.

Text: Visit Plzeň


 

Zveřejněno: 30. 7. 2021, Adriana Jarošová

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688