Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  28.07.2021 09:26:34

Akciové trhy poklesy před zasedáním Fed

Hlavní americké akciové indexy v úterý poklesly z důvodu zvýšení opatrnosti investorů před zveřejněním čtvrtletních výsledků velkých technologických firem a dnešním zasedáním FED, který bude rozhodovat o vývoji monetární politiky.

Čtvrtletní výsledky včera reportoval Apple, které výrazně překonaly očekávání trhu, přesto cena akcií klesla o 2%, poté co Apple ve svém výhledu na další kvartál varoval, že se neočekává tak silný růst. Jeden z důvodů nižších očekávaných tržeb představuje nedostatečná dostupnost čipů na trhu. Tržby společnosti meziročně vzrostly o 36%,nejvíce se dařilo prodeji iPhonů, kde tržby se zvýšily o téměř 50%. Společnost vykázala zisk na úrovni 1,3 dolaru za akcii, což bylo 18,2% nad konsensem analytiků. CEO Cook se vyjádřil, že významný podíl na růstu společnosti měl přechod uživatelů z operačního systému Android na iOS a tím i koupě jejich prvního iPhonu.

V USA bylo včera zveřejněno několik důležitých makroekonomických datPrvním z nich byl index spotřebitelské důvěry, který v červenci mírně vzrostl na hodnotu 129,1 a zůstal tak na nejvyšších hodnotách od února 2020Vyhodnocení současných podmínek se ze strany spotřebitelů v červenci nezměnilo a v případě krátkodobého výhledu u nich stále přetrvává optimismus a nadále očekávají zlepšení obchodních podmínek, pracovní a finanční situace. Spotřebitelé plánují navýšit výdaje na spotřebu a větší část z nich plánuje v nejbližších měsících nákup domů nebo automobilu, což by mohlo mít v druhé polovině roku pozitivní vliv na hospodářský růst.

Druhým zveřejňováním údajem byly objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, které v červnu pokračovaly v růstu pomalejším tempem, než se očekávalo. Celková hodnota objednávek automobilů, spotřebičů a jiného zboží s délkou spotřeby nejméně 3 roky meziměsíčně vzrostla o 0,8% přičemž odhad analytiků byl na úrovni 2,3%. Přestože se jedná o nižší než očekávaný růst, zvyšující se hodnoty nových objednávek potvrzují sílu ekonomického vývoje v USA.

Evropské akciové indexy v úterý pokračovaly v poklesu. V návaznosti na zprávy ze začátku týdne v případě přísnější regulace čínského technologického sektoru. Akciový index STOXX 600 klesl o 0,5%. 

 Z ekonomických události se dnes v USA očekávají data ohledně změny zásob ropy. Investoři zaměří svou pozornost na zasedání FED a jeho vyjádření k měnové politice. Kromě toho budou reportovat své čtvrtletní výsledky z 2Q21 společnosti jako Facebook či Pfizer.

David Vantruba, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

20.09.2023Trhy před zasedáním Fed klesaly Research (Česká spořitelna)
22.03.2023Akciové trhy před dnešním zasedáním FED rostly Research (Česká spořitelna)
23.11.2022Den před zveřejněním zápisků FED akciové trhy rostly Research (Česká spořitelna)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688