cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  27.07.2021 19:42:44

Zpráva odhaluje, jak moc ve 2. čtvrtletí tweety Muska a Saylora ovlivnily ceny kryptoměn

Elon Musk a Michael Saylor se ukázali jako dvě z nejvlivnějších jmen v kryptoměnách. Nová analýza založená na sentimentu od The TIE a eToro USA odhalila rozsah jejich vlivu.

Oba dva představitelé hráli během druhého čtvrtletí letošního roku významnou roli při utváření sentimentu investorů v kryptoměnách, což jen podtrhovalo fakt, v jakém rozkvětu je investování do digitálních aktiv ve srovnání s jinými, zavedenějšími trhy.

Analýza založená na sentimentu od The TIE a eToro USA odhaluje, do jaké míry Musk a Saylor ovlivnili hodnoty Bitcoinu (BTC) ve druhém čtvrtletí. Výsledky byly prezentovány ve čtvrtletní zprávě eToro USA s názvem „Skutečná hodnota vlivu“.

Elon Musk

V průměru za Muskovými tweety o Bitcoinu následoval pokles ceny BTC o 1,6 % během následujících 24 hodin, ukázala zpráva. Muskovy tweety zaměřené na Bitcoin však pozitivně ovlivnily sentiment investorů a přispěly k 44,4% nárůstu počtu tweetů souvisejících s BTC.

Výzkumníci identifikovali tři případy, kdy Muskovy tweety související s Bitcoinem byly spojeny s ještě větším poklesem ceny. 16. května byl jeho tweet o centralizaci těžby spojen s poklesem ceny Bitcoinu o 7,6 % během následujících 24 hodin.

Jeho tweet z 12. května týkající se využívání fosilních paliv pro těžbu Bitcoinu pravděpodobně přispěl k tomu, že BTC ve stejném období poklesl o 9,4 %. A konečně, 20. května předcházelo Muskovo tvrzení, že globální těžba Bitcoinu převyšuje spotřebu energie v některých středně velkých zemích, po němž následoval pokles ceny BTC o 11,3 % za 24 hodin.

Musk si vysloužil pohrdání Bitcoinovou komunitou, když řekl, že Tesla již nebude přijímat platby v BTC kvůli obavám o životní prostředí. Zdá se, že generální ředitel společnosti Tesla tuto diskuzi v minulém týdnu navrátil zpět, když řekl, že těžaři Bitcoinu již možná dosáhli potřebného milníku v oblasti obnovitelné energie.

Michael Saylor

Zdá se, že tweety generálního ředitele MicroStrategy Michaela Saylora ovlivnily také cenu Bitcoinu, ale v opačném směru. Jak vysvětlují The TIE a eToro USA:

„Většina jeho tweetů přišla, když se cena Bitcoinu zvýšila z $11 000 na $60 000. Nejvíc z nich představuje pozitivní perspektivu, od oznámení o nedávných nákupech Bitcoinu společností MicroStrategy nebo celkové propagace aktiva jako celku.“

V průměru za 24 hodin po tweetech od Saylora zaměřených na Bitcoin se cena zvýšila o 4,4 %, investiční sentiment poklesl o 0,8 % a počet tweetů vyskočil o 4,1 %.

Generální ředitel MicroStrategy je přesvědčen, že bitcoin je „vrcholným“ výdobytkem lidstva a popisuje jej jako „lék“ na inflaci ničící civilizaci. Subjekty pod jeho přímou kontrolou nashromáždily od poloviny roku 2020 více než 111 000 BTC.

V nedávném průzkumu se Saylor zeptal svých 1,3 milionu sledujících na Twitteru, jak dlouho si myslí, že Bitcoin vydrží. Z více než 105 000 lidí, kteří se zúčastnili průzkumu, téměř 38 % uvedlo, že věří, že Bitcoin vydrží 10 000 let.

Vzestup YouTube influencerů

Zpráva také zdůraznila rostoucí dopad YouTuberů na trh kryptoměn. „Stejně jako je dobře známo, že vlivní lidé stimulují angažovanost v odvětví spotřebního zboží a módního průmyslu, populární osobnosti sociálních médií dělají totéž s kryptoaktivy a protokoly pro uživatele, obchodníky i investory,“ uvedli výzkumníci.

Zpráva konkrétně označila kanál Bitboy Crypto, který má více než 1,1 milionu sledujících, jako jeden s nejvíce vlivnou základnou fanoušků v oboru. Kanály jako Coin Bureau, Altcoin Daily a Sheldon Evans byly také citovány kvůli jejich podstatnému růstu během býčího trendu.

Vliv známých osobností na vývoj cen kryptoměn je tak nezpochybnitelný. Doufejme, že časem bude s lepší vzdělaností účastníků v kryptu tento vliv spíše klesat a trh tak na častá prohlášení získá větší odolnost.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688