Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  22.07.2021 17:06:12

Akcie na podzim mohou klesnout o 15 i více procent, dolů půjdou i kryptoměny, domnívá se Minerd

Americké akcie by se mohly do konce října propadnout až o 15 nebo i více procent, uvedl Scott Minerd, předseda a investiční ředitel společnosti Guggenheim Investments. Rychlejší než očekávané utažení nákupů aktiv ze strany Fedu a šíření mutace delta jsou podle něj pro akcie hlavními rizikovými faktory.

„Září a říjen budou letos pravděpodobně velmi drsné“, řekl Minerd ve středečním rozhovoru pro Bloomberg Television. "Možná dojde k poklesu o 15 % nebo o něco více."

Očekává, že i kryptoměny budou mít v nadcházejících měsících problémy. Odhaduje, že bitcoin bude dále klesat až k 15 000 dolarům, přičemž aktuálně se obchoduje kolem 32 000 USD, což je zhruba poloviční cena oproti dubnovému vrcholu. Z dlouhodobého hlediska považuje Minerd za „životaschopnější“ kryptoměnu spíše ethereum než bitcoin.

"Myslím, že se vyfoukne ještě více vzduchu," uvedl Minerd. "Standardním medvědím trhem na bitcoinu byl pokles o 80 % a vzhledem k nejistotě a nové konkurenci dalších mincí si myslím, že to ještě půjde dolů."


"Kdy to koupit? Nemyslím si, že brzy,“ dodal. Minerd uvedl, že nízká výkonnost bitcoinu v poslední době je špatným znamením pro riziková aktiva a může být předzvěstí, „která nám říká, že máme před sebou další problémy s rizikovými aktivy, a zejména s akciemi.“

Co se trhu s dluhopisy týče, Minerd se domnívá, že dluhopisy s nízkým ratingem a vysokým výnosem jsou na historickém základě extrémně drahé. Prozatím upřednostňuje nejkvalitnější junk dluhopisy s tím, že v nadcházejících měsících očekává lepší příležitosti ke koupi junk dluhopisů.

"Vstupujeme do sezónně obtížného období pro riziková aktiva, a pokud se chcete zapojit do dluhopisů s vysokým výnosem, budou tu lepší vstupní body, než kde jsme dnes," dodal Minerd.

A pokud trhy vstoupí do rizikového cyklu, mohly by výnosy státních dluhopisů klesnout ze současných hodnot až o 60 bazických bodů, uzavřel Minard.

Zdroj: Bloomberg

Disclaimer:

Investování do virtuálních aktiv (např. Bitcoin) či investičních nástrojů navázaných na virtuální aktiva je spojeno s řadou rizik, na která upozorňuje např. EBA (European Banking Authority) v článku „Crypto-assets: ESAs remind consumers about risks“ ze dne 17.3.2021. Tato upozornění naleznete ZDE. Patria Finance a.s. nedoporučuje investovat do nástrojů navázaných na virtuální aktiva z důvodu rizik, která jsou s nimi spojena.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688