Radek Stolář
(Kurzy.cz)
22.07.2021 12:13:23

Vyberte si správné boty pro horké dny

Lení parné dny si žádají lehkou a vzdušnou obuv. Jakou ale vybrat? Na trhu je celá řada nejrůznějších sandálů, nazouváků a žabek. Také tu máme pantofle. Pantofle dámské či pánské jsou hitem tohoto léta, určitě je tak zařaďte do vašeho letního repertoáru.

Podle čeho vybírat letní boty?

Boty do horkých dnů vybíráme zejména podle toho, kam si je plánujeme vzít. Jestli-že hledáme vhodnou obuv do města, na nákupy apod., můžeme sáhnout po sandálech, které skvěle fixují nohu a nemusíme se tak bát, že si zvrtneme kotník. Pásky obepnou chodidlo i v jeho zadní části a dopřejí nám tak větší stabilitu, než by tomu bylo např. u žabek či nazouváků. Vzdušené sandály se vyrábí i v sportovní verzi. Nejlépe uděláme, zvolíme-li si ty s krytou špičkou. Předejdeme tak nepříjemnému naražení palce. Také je vhodné, když mají sandály polstrované pásky, nebudou se nám tak nepříjemně zařezávat do chodidla či na něm vytvářet otlačky. Pokud sháníme boty k bazénu, moři či na pláž, můžeme se poohlédnout po minimalistických žabkách a nazouvácích s protiskluzovou podrážkou. Na večerní rande se zase skvěle hodí elegantní typy sandálů. Ještě tu máme oblíbené pantofle. Ty se staly v posledních letech velkým letním trhákem. Už dávno neplatí, že se jedná o domácí boty pro seniory, naopak je to vysoce módní obuv pro všechny generace. Pantofle dámské i pánské najdeme v mnoha barvách a designech. K sehnání jsou nízké i podpatkové verze. Chceme-li si vybrat kvalitní vzdušné boty, můžeme nakouknout např. do kamenných prodejen CCC, které nabízí široký sortiment dámské i pánské letní obuvi.

K jakému oblečení kombinovat vzdušnou obuv?

Jestli-že zvolíme decentní obuv v jednobarevném provedení, můžeme ji kombinovat snad se vším možným oblečením. Na trhu jsou elegantní i sportovní typy vzdušné letní obuvi. Oba typy zmíněné obuvi můžeme zakoupit např. v obchodech CCC, které disponují širokým sortimentem. Vezmeme-li to postupně, žabky se skvěle hodí k sukním a šortkám. Zdobené typy sandálů zas oceníme k elegantnímu outfitu do města či na společenskou událost. K svátečním outfitům můžeme nazout i pantofle na podpatcích či dekorované nazouváky. Vzdušná obuv si rozumí i s plátěnými kalhotami a džíny. Stylové boty vyniknou zejména v zúžených kalhotách typu chino či v slim fit verzích oblíbených džínů.

Jaké barvy, vzory a motivy vybrat?    

Vzdušná letní obuv se nabízí v celé paletě barev. Chceme-li být v letošní sezóně IN, můžeme se zaměřit na boty v pastelových a přírodních odstínech. Meruňková, pistáciová, oříšková nebo krémová? Určitě si vyberete i vy! Kvalitní pastelové a přírodní pantofle, nazouváky i sandály najdeme např. na webových stránkách prodejce CCC. V roce 2021 nešlápnete vedle ani s bílou nebo černou klasikou. Bílé boty se budou v letošní sezóně nosit zejména do celobílých outfitů. Co se týče motivů a vzorů, vedou zejména zvířecí motivy a květinové vzory. Obuv ve zvířecích motivech ocení zejména milovníci extravagantních modelů. Leopardí, tygří či zebrované boty jsou samy o sobě velmi výrazné. Abychom vypadali elegantně, můžeme k nim obléci už jen jednobarevné decentní oděvy. Květinové boty můžeme nakupovat v různém provedení. Na trhu je celá řada sandálů a žabek s drobnými kvítky, sehnat však můžeme i boty s maxi květy.

 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty