Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  20.07.2021 16:57:11

Zvládnou výsledky Netflixu obnovit víru investorů v další růst?

Dnes po uzavření trhu představí společnost na streamování videí Netflix své výsledky za druhý kvartál letošního roku. Akcie Netflixu mají za sebou nejhorší první pololetí za posledních pět let. A pokud se budeme řídit historií, mohl by se tento trend otočit.

Akcie tohoto streamovacího giganta klesly za prvních šest měsíců letošního roku o 2,3 % poté, co růst předplatitelů v prvním čtvrtletí zaostal za očekáváními. Jde tak o nejhorší výkon od roku 2016. Před pěti lety umazaly akcie Netflixu ztrátu 20 % díky tomu, že silné přírůstky předplatitelů pomohly zmírnit obavy ze zpomalení růstu. Výsledky Netflixu po dnešním uzavření trhu by tak mohly vykouzlit podobný trik, pokud budou čísla za druhé čtvrtletí a výhled na to třetí stačit k rozptýlení obav investorů.

1

"Může se Netflix vrátit k předchozímu trendu poté, co v loňském roce získal tolik nových předplatitelů?" ptá se analytik BofA Securities Nat Schindler a dodává, že klíčovou metrikou, kterou je třeba sledovat, je výhled na nové uživatele ve třetím čtvrtletí. Očekává, že Netflix na toto období počítá s 6 miliony nových uživatelů, tj. těsně nad konsenzem Wall Street (5,86 milionu nových zákazníků).

V dubnu společnost předpověděla na druhé čtvrtletí 1 milion nových zákazníků, což je pouhý zlomek z 10,1 milionu nových uživatelů, které získala před rokem. Podle údajů Bloombergu analytici očekávají v průměru 1,12 milionu nových předplatitelů za tři měsíce končící červnem.

"Skutečnost, že se akcie tento rok moc nepředvedly, znamená, že jakékoli překonání očekávání by mělo být pozitivní," uvedl v rozhovoru analytik Loop Capital Markets Alan Gould a dodal, že akcie Netflixu historicky vysoce korelovaly s přírůstky uživatelů.

Schindler a Gould patří mezi 34 analytiků, které sleduje Bloomberg a kteří mají na Netflixu hodnocení „buy“. Akcie mají také sedm hodnocení „hold“ a pět „sell“. Průměrný 12měsíční cenový cíl je na 602 dolarech, což znamená přibližně 13% návratnost proti pondělní uzavírací ceně.

Netflix bude i nadále pociťovat následky skvělého prvního pololetí roku 2020, kdy zažil obrovský nárůst poptávky, což vede k umírněnému očekávání 1 milionu přírůstků ve 2Q, tj. nejnižší čtvrtletní úroveň od 4Q11,“ uvedla hlavní analytička Bloomberg Intelligence Geetha Ranganathan.

Pro Davida Hardena, který sám akcie Netflixu drží, bude pohonem pro akcie jakýkoli důkaz růstu. Hlavní investiční ředitel společnosti Summit Global Investments se na konferenčním hovoru k výsledkům soustředí na nové informace o vstupu Netflixu na pole videoher. Řekl, že potenciál Netflixu pro růst dále pokračuje díky expanzi do odvětví videoher, což zvyšuje atraktivitu akcií. Minulý týden si společnost najala bývalého ředitele Electronic Arts a Facebooku, aby stál v čele expanze do videoher.

Schindler přesto očekává, že příběh akcií Netflixu za letošek bude napsán až v průběhu zbytku roku. Věnuje pozornost tomu, kolik nových předplatitelů je tato streamovací služba schopna přilákat. Ve druhé polovině roku vypustí více kvalitního obsahu. "To vám řekne, zda je to pro akcie Netflixu dobrý, nebo špatný rok," uzavírá Schindler.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688