cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  19.07.2021 20:08:47

Square Jacka Dorseyho oznamuje nový "DeFi" ekosystém zaměřený na Bitcoin

Square Jacka Dorseyho oznamuje nový "DeFi" ekosystém zaměřený na Bitcoin

19.07.2021 / Crypto Kingdom

Společnost Square poskytující finanční služby dál sází na Bitcoin. Generální ředitel Square Jack Dorsey prostřednictvím svého účtu na Twitteru oznámil vytvoření nové divize zaměřené na „budování otevřené vývojářské platformy“.

Open source DeFi platforma pro Bitcoin

Tato nová společnost bude mít v sobě integrovány služby Seller, Cash App a Tidal a bude mít za cíl usnadnit vytváření decentralizovaných finančních služeb, které nejsou na nic vázány a nevyžadují žádná povolení.

Jak objasnil Dorsey, nová platforma se zaměří především na Bitcoin a zatím nebylo oznámeno její jméno, ale zdá se logické, že bude obsahovat výše uvedené služby.

Seller je online prostor určený k propojení vlastníků firem. Tato platforma jim umožňuje sdílet tipy, dostávat aktualizace, klást otázky a získávat další informace o používání Square pro jejich obchodní model.

Cash App umožňuje svým zákazníkům investovat do akcií tradičních společností a Bitcoinu. Zatímco Tidal funguje jako platforma streamovacích služeb, která „sbližuje umělce a fanoušky dohromady“.

DeFi konkurence pro Ethereum?

Před měsícem Dorsey odhalil plány společnosti na vytvoření Bitcoinové hardwarové peněženky. Podobně jako tehdy, tak i tento nový projekt od Square bude:

"(…) Fungovat zcela otevřeně. Otevřený plán, otevřený vývoj a open source. Mike Brock vede a buduje tento tým a máme nějaké nápady ohledně počátečních základů platformy, které chceme vybudovat."

Dorsey jmenoval vedoucím divize inženýra Mika Brocka, který dříve vedl vývojový tým, který pracoval na integraci Bitcoinových funkcí pro aplikaci Cash App již v roce 2018. Brock má zkušenosti s open source projekty prostřednictvím své práce s poskytovatelem podnikových open source řešení, Red Hat Inc.

Společnost v pozici jakou má Square, která pracuje na vytváření snadno použitelných DeFi služeb na Bitcoinu, by mohla potenciálně urychlit přijetí a poskytnout větší konkurenci DeFi založenému na Ethereu.

Dorsey dodal, že nový projekt bude fungovat podobným způsobem jako Square Crypto, samostatná divize zaměřená na Bitcoin, která byla vytvořena, aby se BTC stalo „více než investicí“. Podle jejího generálního ředitele Square Crypto nikdy nedostává pokyny od své mateřské společnosti, pouze finanční podporu.

V současné době má Square Crypto tři aktivní projekty Lightning Development Kit (LDK), Bitcoin Design Community a Bitcoin Development Kit. Dorsey tvrdí, že tyto projekty vybrala divize zcela nezávisle.

Pozitivní výhled do budoucna

Investice do Square nakloněnému Bitcoinu by mohla přinést Dorseymu miliony v ziscích a navíc společnosti pod jeho vedením vyvíjejí důležitý tlak na propagaci a podporu rozvoje Bitcoinu jako takového.

Podle analytika Dana Doleva z Mizuho Securities by společnost pod vedením Dorseyho mohla změnit hru v bankovním podnikání budoucnosti.

"Věříme, že Cash App může být na cestě k tomu, aby se stal nejlepší neo-bankou a centrální peněžní bankou budoucnosti. Díky tomu by nákup SQ mohl být obdobou nákupu JPMorgan v roce 1871."

Analytik předpovídá průměrné tržby $150 až $200 na uživatele pro jeden z hlavních produktů Square, Cash App. V příštím desetiletí by tato společnost mohla konkurovat průměrným výnosům $400 až $700 na uživatele, kterých dosáhly bankovní giganti, jako je JPMorgan.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688