mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  14.07.2021 11:27:00

Česká pravidla pro příjezd z Německa od 9.7.2021

Česká pravidla pro příjezd z Německa od 09.07.2021

14.07.2021 / 11:30 | Aktualizováno: 14.07.2021 / 11:27

 

Podívejte se také: Zájezdy do ŘeckaŠpanělskaItálieBulharska a Portugalska.

Česká republika považuje Německo za zemi s nízkým rizikem nákazy COVID-19 (zelená barva). Malý příhraniční styk na 24 hodin zůstává zachován. Cestující na dobu překračující 24 hodin musí vyplnit příjezdový formulář a splňovat níže uvedené podmínky vstupu.

Podmínky pro vstup do ČR jsou stanoveny Ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR.

Cestující ze SRN do ČR, kteří do Česka přijíždějí na více než 24 hodin, musí před cestou do ČR oznámit svůj příjezd krajské hygienické stanici příslušné podle místa bydliště, a to vyplněním Příjezdového formuláře. Potvrzení o jeho vyplnění může být vyžádáno případnou hraniční kontrolou.


Osoba cestující z Německa do ČR má povinnost absolvovat antigenní test nejvýše 48 hodin nebo RT-PCR test nejvýše 72 hodin před zahájením cesty do ČR NEBO povinnost absolvovat antigenní test nebo RT-PCR test na území ČR do 5 dnů od vstupu. Do doby výsledku testu provedeného na území ČR nemá cestující povinnost jít do samoizolace.

Při cestě hromadnou dopravou doporučujeme informovat se u konkrétního dopravce o tom, zda test nebude vyžadovat před nástupem do hromadného dopravního prostředku.

Zaměstnanci a studenti v ČR mají povinnost informovat svého zaměstnavatele nebo školu o cestách přesahujících 24 hodin do země s nízkým rizikem nákazy COVID-19 (Německo).

Zaměstnavatelé a školy: v případě testu na území ČR mají po vstupu do ČR povinnost do výsledku testu nosit na pracovišti / ve škole respirátor (osoby očkované či ty, které prodělaly COVID-19 musí očkování či prodělanou nemoc prokázat).

 

VÝJIMKA Z POVINNOSTI TESTU:

Očkované osoby: osoba s národním certifikátem o dokončeném očkování, která se prokáže národním certifikátem o dokončeném očkování proti onemocnění COVID-19, že u očkování uplynulo: a) od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC nejméně 14 dní, nebo b) od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC nejméně 14 dní, a která zároveň nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19. Tyto osoby před svým návratem / příjezdem do ČR pouze vyplňují příjezdový formulář. Očkování musí být potvrzeno národním certifikátem o provedeném očkování vydaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID2 nebo v případě Německa žlutý očkovací průkaz.

Osoby vyléčené z COVID-19: osoby, které se prokáže certifikátem o prodělaném onemocnění COVID-19 podle bodu nebo písemným lékařským potvrzením v anglickém jazyce obsahujícím razítko, identifikační údaje lékaře a jeho telefonické spojení, a to vydaným lékařem působícím v České republice nebo v jiném členském státě Evropské unie o tom, že osoba a) nemá klinické známky onemocnění COVID-19, prokazatelně prodělala onemocnění COVID-19, b) absolvovala podle platných mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky nebo opatření jiného členského státu Evropské unie izolaci ve stanoveném rozsahu z důvodu pozitivního výsledku RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2, a c) od prvního pozitivního výsledku RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2 uplynulo alespoň 11 dní, ne však více než 180 dní; a držitelé diplomatické nóty vydané Ministerstvem zahraničních věcí.

VÝJIMKY Z POVINNOSTI REGISTRACE A TESTU:

a) pro pracovníky mezinárodní dopravy, pokud je důvod vstupu doložen odpovídajícím dokumentem;

b) pro občany Evropské unie, včetně občanů České republiky a cizince s povoleným dlouhodobým nebo trvalým pobytem v Evropské unii, kteří tranzitují do 24 hodin přes Českou republiku, nebo cestují do nebo z České republiky na dobu nepřesahující 24 hodin;

c) pro akreditované členy diplomatických misí v České republice včetně soukromých služebních osob, držitele služebních pasů vydaných Českou republikou a držitele diplomatických pasů cestující do nebo z České republiky za služebním účelem a úředníky mezinárodních organizací registrovaných u Ministerstva zahraničních věcí, pokud jejich pobyt na nebo mimo území nepřekročí 72 hodin;

d) pro osoby mladší 6 let;

e) profesionální umělce, profesionální sportovce a členy státní reprezentace České republiky nebo ostatních zemí, včetně osob nezbytných pro konání sportovní nebo kulturní akce povolené výjimkou Ministerstva zdravotnictví, kterým je umožněna individuální tréninková činnost nebo účast na hromadné akci;

f) pro přeshraniční pracovníky, žáky a studenty, kteří za účelem výkonu práce nebo vzdělávání pravidelně alespoň jednou týdně oprávněně překračují státní hranici s Českou republikou do nebo ze sousedního státu a pro cesty do nebo ze sousedního státu za účelem výkonu práva péče o nezletilé dítě nebo styku s ním anebo za účelem návštěvy manžela / manželky, který / která je v sousedním státě zaměstnán / a nebo tam studuje,

a další individuální skupiny dle Ochranného opatření MZdr ČR.

 

Informovat se můžete také na stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR, Ministerstva vnitra ČR.

 

 

 

 

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688