Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  13.07.2021 14:24:43

JPMorgan nad odhady ziskem i příjmy. Analytici řeší jednorázové vlivy i nástupnictví

Aktualizováno

Klíčová americká banka JPMorgan (než tak o něco později učinila také Goldman Sachs) představila jako první ze silných amerických bank výsledky za druhý kvartál roku 2021. Ty skončily nad odhady analytiků v konsensu agentur Refinitiv i Bloomberg. Zisk na akcii dosáhl 3,78 dolaru při odhadu 3,21 USD, respektive 3,15 USD, příjmy pak 31,4 miliardy dolarů při odhadech kolem 30,0 mld. USD. Akcie na výsledky nicméně reagují poklesem, důvody můžeme hledat v rezervách, výkonu tradingu i tématu nástupnictví v rámci banky.

Ruku v ruce s tím, jak banky vložily do rezerv v loňském roce desítky miliard dolarů na potenciální úvěrové ztráty, probíhá v posledních čtvrtletích rozpouštění těchto rezerv. V případě JPMorgan se aktuálně rozpuštění rezerv v objemu 3 miliard dolarů přelilo do zisku 2,3 miliardy dolarů. V prvním kvartále banka uvolnila rezervy v objemu 5,2 miliardy dolarů. Analytici výsledkům JPMorgan vyčítají právě spoléhání na jednorázové efekty. Proti tomu klesají například příjmy z tradingu.

Podíváme-li se vedle zisku na akcii o pětinu nad konsensem a tržbách lepších o 4,44 % na další položky hospodaření, čistá úroková marže 1,62 % zaostala za konsensuálním odhadem 1,66 %, zhoršené proti očekávání jsou parametry kapitálu (Tier 1, CET 1).

Analytici se také budou šéfa banky Jamie Dimona dotazovat na téma nástupnictví v bance. Marianne Lake a dosavadní finanční ředitelka banky Jeniffer Piepszak byli nominováni do čela spotřebitelských aktivit, kvartál byl prvním v roli finančního šéfa pro Jeremy Barnuma. Otázkou na Dimona budou také další potenciální akvizice po trojím převzetí fintechů od počátku roku 2021, včetně platformy zaměřené na ESG investice OpenInvest.

(Zdroj: JPMorgan, Bloomberg, Refinitiv, CNBC)


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688